Fudbal

Zvezda ga platila milione Bajernu, Srbija ga ukrala Njemačkoj: Evo gdje je danas Nemanja Motika

Nekadašnji talenat Crvene zvezde potpisao je ugovor za njemačkog drugoligaša

Izvor: MN Press

Srpski fudbaler Nemanja Motika (21) potpisao je za njemačkog drugoligaša Grojter Firt, trenutno šestoplasiranog u "Cvajti". On je zvanično podigao zeleni dres ipredstavljen je u klubu nakon što je "oživio" karijeru u Olimpiji iz Ljubljane, u kojoj je prošle sezone dao 15 golova na 32 utakmica.

Bila je to sezona kakva mu je bila potrebna poslije jako loše epizode u Zvezdi, započete u februaru 2022. godine, kada je kao biser Bajerna potpisao za crveno-bijele za obeštećenje od 2,5 miliona evra. 

Godinu nakon dolaska na "Marakanu" bio je pozajmljen Austriji Lustenau, a onda se u takmičarskoj 2023/24 skrasio u Sloveniji i našao u njoj formu. Za Zvezdu je odigrao 16 utakmica, dobio šansu i u Ligi Evrope, postigao jedan gol za crveno-bijele (protiv Radničkog 1923) ali je pokazao premalo da bi dobio veću šansu.

Sada je zato na novom početku u zemlji u kojoj se rodio 2003. godine u Berlinu, gdje je fudbalski prohodao u Herti i odakle je 2017. otišao u mlade kategorije Bajerna i tamo bio pet godina. Iako je bio kadetski reprezentativac Njemačke, Motika je u omladinskom u "U-21" uzrastu igrao za Srbiju.