Fudbal

Piksi objavio konačan spisak Srbije: Selektorova iznenađenja pred evropske šampione!

Autor Bojan Jakovljević

Srbija će protiv Španije i Danske igrati u potpuno novom sastavu.

Izvor: MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je konačan spisak fudbalera na koje računa za mečeve protiv Španije i Danske, na početku novog izdanja Lige nacija.

Na širem spisku nije bilo brojnih imena sa Evropskog prvenstva u Njemačkoj ovog ljeta, a naknadno su pozive odbili Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

Tako je nacionalni tim za prvo okupljanje nakon velikog turnira drastično podmlađen - što namgerno, što prinudno. Među seniorskim reprezentativcima sada su i mladi fudbaleri poput Jan Karla Simića, Koste Nedeljkovića, Milana Aleksića, Stefana Mitrovića, Mihaila Ivanovića, pa i Kristijana Belića koji je nešto stariji ali do sada nije bio A reprezentativac.

Na spisku se nalaze:

  • Golmani - Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Aleksandar Jovanović, Marko Ilić
  • Odbrana - Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Srđan Babić, Strahinja Eraković, Miloš Veljković, Jan Karlo Simić, Kosta Nedeljković, Aleksa Terzić
  • Vezni red - Saša Lukić, Ivan Ilić, Nemanja Maksimović, Kristijan Belić, Marko Grujić, Lazar Samardžić, Milan Aleksić
  • Napad - Andrija Živković, Veljko Virmančević, Stefan Mitrović, Luka Jović, Petar Ratkov, Mihailo Ivanović

Na širem spisku selektora Stojkovića nisu se našli Vanja Milinković-Savić, Uroš Spajić, Nemanja Gudelj, Srđan Mijailović, Filip Kostić, Filip Mladenović, Mijat Gaćinović i Dušan Tadić. Kada se njima dodaju fudbaleri koji su se zahvalili na pozivu selektoru, dolazimo do brojke od čak 11 igrača koji su bili dio nacionalnog tima u Njemačkoj, a sada neće igrati za Srbiju.