Fudbal

Partizan prodaje još jednog fudbalera: Potpuni remont u Humskoj, Italijani šalju milione!

Autor Dušan Ninković

Ispostaviće se da je Ksander Severina odličan posao crno-bijelih, iako na terenu nije doprinio mnogo.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Partizan je završio evropsku sezonu jer je u nešto manje od dva mjeseca ispao iz kvalifiakcija za Ligu šampiona od Dinama iz Kijeva, kvalifiakcija za Ligu Evrope od Lugana i kvalifikacija za Konferencijsku ligu od Genta. Na tim mečevima crno-bijelih gotovo da ništa nije funkcionisalo, pa će finiš prelaznog roka trener aleksandar Stanojević morati da iskoristi za pravljenje ekipe po svojoj mjeri.

Mateuš Saldanja praktično je već napustio klub jer revanš u Belgiji nije igrao, Svetozar Marković je jednom nogom prošao kroz vrata koja vode daleko od Humske, a izgleda da listi nije tu kraj. Kako prenosi "Telegraf", Partizan će u narednim danima prodati i Ksandera Severinu za kojeg je stigla konkretna ponuda iz Italije.

Za uslugu krilnog fudbalera iz Holandije zainteresovana je Venecija, koja crno-bijelima nudi 1.500.000 eura u dvije rate, kao i još milion eura kroz bonuse, ukoliko im pođe za rukom da sačuvaju status u Seriji A i za narednu sezonu. Partizan se trenutno dvoumi, ali sve ukazuje da će prihvatiti ponudu i pustiti krilnog napadača koji nije sasvim po ukusu trenera Stanojevića.

Ksander Severina je u Partizan stigao prethodnog ljeta, kao želja Igora Duljaja koji je u njemu prepoznao kvalitet i mogućnost zarade. Potpisao je ugovor sa crno-bijelima bez obeštećenja, jer je stigao kao slobodan igrač, a sada bi mogao da donese sasvim pristojan novac ekipi koja je ostala bez Evrope već u avgustu.

Prethodne sezone Severina je imao osam golova i asistenciju na 38 mečeva u dresu Partizana, dok je na početku nove sezone potpuno van forme. Odigrao je 10 mečeva i nije uspio da postigne gol, niti asistira saigračima da se oni upišu u strijelce. I pored toga, dobijao je mnogo prostora u timu Aleksandra Stanojevića.