Fudbal

Mitar i SMS ne igraju za Srbiju: Nižu se otkazi Piksiju, a čeka ih evropski šampion!

Veliki udarac za reprezentaciju Srbije biće izostanak Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije početkom septembra igra utakmice u okviru Lige nacija protiv Španije i Danske, a na tim mečevima sigurno nećemo gledati Dušana Vlahovića koji zbog porodičnih problema propušta početak novog ciklusa nacionalnog tima. Po svemu sudeći neće biti jedini jer "Mozzartsport" prenosi da zbog povreda za Srbiju neće igrati novi kapiten Aleksandar Mitrović i njegov saigrač iz Al Hilala, Sergej Milinković-Savić!

Obojica fudbalera obavijestili su FSS da zbog povreda ne mogu da se odazovu pozivu selektora, iako su u srijedu uveče proveli po 90 minuta na terenu. Prvenstveni meč protiv Damaka koji je Al Hilal rešio u svoju korist (3:2) Aleksandar Mitrović obilježio je i sa dva postignuta gola, ali su fudbaleri vjerovatno na toj utakmici zaradili povrede zbog kojih moraju da pauziraju.

Jasno je da se njih dvojica neće pojaviti na prvom okupljanju reprezentacije nakon neuspjeha na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je nacionalni tim zauzeo posljednje mjesto u grupnoj fazi i brzo završio takmičenje. Ipak, Fudbalski savez Srbije ukazao je povjerenje Draganu Stojkoviću koji ima zadatak da podmladi selekciju i pripremi je za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

U skaldu sa tim odlukama dogodile su se velike promjene u nacionalnom timu, pa su sa šireg spiska za okupljanje u septembru izostali brojni fudbaleri koji su bili dio reprezentacije prije nekoliko mjeseci u Njemačkoj. Pozive nisu dobili Vanja Milinković-Savić, Uroš Spajić, Nemanja Gudelj, Dušan Tadić, Filip Kostić, Filip Mladenović, Mijat Gaćinović i Srđan Mijailović, a kad se na to dodaju otkazi Vlahovića, Mitrovića i drugog od braće Milinković-Savić pitanje je kako će nacionalni tim izgledati na meču protiv Španije, aktuelnog šampiona Evrope.