Fudbal

Klub Feđe Dudića prodao Partizanovo dijete za 3.700.000 evra!

Autor Dragan Šutvić

Novi srpski reprezentativac Milan Aleksić iz Superlige odlazi u Čempionšip.

Izvor: MN Press

Radnički iz Kragujevca napravio je najveći transfer u istoriji - talentovani vezni fudbaler Milan Aleksić preseliće se u redove engleskog drugoligaša Sanderlenda, koji će za njegove usluge platiti čak 3.700.000 evra, prenosi "MozzartSport"! Pored toga, Kragujevčanima će pripasti i procenti od narednog transfera mladog fudbalera koji je u srcu Šumadije proveo nešto manje od godinu dana.

Aleksić je kao slobodan igrač sredinom septembra 2023. godine prešao iz mlađih kategorija Partizana u Radnički i to kao slobodan igrač, bez ikakvog obeštećenja! Sa crno-bijelima prošao je pripreme, ali zbog prejake konkurencije odlučio je da minute u seniorskom fudbalu potraži negdje drugo, daleko od Humske. Pozvao ga je Slavko Perović, a ispostavilo se da je to bio jedan od najboljih poslova u istoriji Kragujevčana.

Tokom prethodne sezone Milan Aleksić je odigrao 29 mečeva u seniorskoj konkurenciji, uz učinak od četiri gola i devet asistencija. Bio je pravi motor ekipe iz Kragujevca, a njegova partije primijetio je i Dragan Stojković koji ga je javno hvalio zbog partija na srpskim terenima. Na početku nove sezone odigrao je pet mečeva uz jednu asistenciju u Superligi, uz dva evropska meča i dva gola. Ove jeseni stigao je i poziv u seniorsku selekciju, pa bismo početkom septembra mogli da vidimo i kako Aleksić debituje za A tim Srbije, samo nekoliko dana nakon što završi transfer u Englesku.

Do najvećeg transfera u istoriji kluba Radnički je morao da sačeka gotovo cijelo ljeto, ali i da odbije nekoliko ponuda. Navodno, višemilionske cifre pominjalo je nekoliko inostranih klubova, ali čelnici Radničkog su znali da u svojim rukama imaju igrača koji košta više. Isplatilo se, pošto će Aleksićev transfer biti veći od onog koji je nedavno napravio Samed Baždar. To znači i da će mladi fudbaler postati najskuplji srpski fudbaler koji je ovog ljeta napustio Superligu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!