Fudbal

Dušan Vlahović ne igra za Srbiju: Oglasio se i otkrio zašto odbija Piksijev poziv!

Autor Dragan Šutvić

Srpski napadač propustiće okupljanje nacionalnog tima u septembru.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Dušan Vlahović neće se odazvati pozivu selektora Dragana Stojkovića i propustiće okupljanje u septembru, saopštio je na svom Instagram nalogu! Po njegovim riječima, odluku je donio iz porodičnih razloga i ona se odnosi samo na dvije utakmice u okviru Lige nacija, koje se igraju početkom septembra.

"Danas sam obavijestio stručni štab da iz porodičnih razloga neću biti u mogućnosti da se odazovem pozivu selektora za predstojeće utakmice Lige nacije protiv Španije i Danske", napisao je Vlahović. Selektro fudbalske reprezentacije Srbije tako će u napadu kao opcije imati novog kapitena Aleksandra Mitrovića, Luku Jovića, Petra Ratkova i Mihaila Ivanovića iz novosadske Vojvodine.

Sa spiska selektora Srbije za ovo okupljanje već su otpali brojni iskusni fudbaleri. Računajući tim koji je prije nekoliko nedjelja učestvovao na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, mjesto na širem spisku nisu dobili Vanja Milinković-Savić, Uroš Spajić, Nemanja Gudelj, Dušan Tadić, Filip Kostić, Filip Mladenović, Mijat Gaćinović i Srđan Mijailović.

Podsjećamo, okupljanje reprezentacije Srbije u septembru prvo je nakon još jednog razočaranja na velikim takmičenjima, pošto su srpski fudbaleri na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj zauzeli posljednje mjesto u grupi i već nakon grupne faze ispali sa turnira. Ipak, FSS je pružio podršku selektoru Stojkoviću da krene u podmlađivanje tima, pa će jedan od najboljih fudbalera u istoriji ovih prostora ostati na selektorskoj klupi i tim povesti na Mundijalu u Kanadi, SAD i Meksiku 2026. godine. 

Srpski fudbaler Dušan Vlahović neće se odazvati pozivu selektora Dragana Stojkovića i propustiće okupljanje u septembru, saopštio je na svom Instagram nalogu! Po njegovim riječima, odluku je donio iz porodičnih razloga i ona se odnosi samo na dvije utakmice u okviru Lige nacija, koje se igraju početkom septembra.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!