Fudbal

Tragedija, fudbaler (27) preminuo poslije užasa na terenu: Kolabirao na travi, pa se pet dana borio za život!

Autor Nikola Lalović

Iako su prve informacije bile da će Huan Izkerdo uspjeti da se izvuče, on je nažalost na kraju preminuo,

Izvor: X/@PedeanaCarlos/Printscreen

Tragedija se desila u Brazilu gdje je u 27. godini života preminuo Huan Izkerdo. Urugvajski defanzivac je doživio srčani zastoj na nedavnom meču Sao Paola i Nacionala u okviru Kopa Libertadores. Nakon što je kolabirao na meču prije pet dana odmah je odvezen u bolicu "Albert Ajnštajn" u Sao Paolu, ali je jutros tragično preminuo. 

Bolnica je zvanično saopštila da je Izkeredo preminuo u 21:38 po lokalnom vremenu uslijedo "kardiorespiratornog napada izazvanog srčanom aritmijom". Na stadionu "Morumbi" tragični događaj se desio pred sam kraj utakmice u 84. minutu, a Nasional je zvanično objavio vijest i oprostio se od igrača.

"Sa najvećim bolom i uz šok u našim srcima, Nasional potvrđuje da je preminuo naš dragi igrač Huan Izkeredo. Počivaj u miru Huane, bićeš sa nama zauvijek", navodi se u kratkoj i tužnoj poruci Nasionala. Pogledajte kako je izgledao momenat kada je Huan Izkeredo kolabirao: 

Nesrećni Izkeredo rođen je u Montevideu i počeo je karijeru u Seru, igrao je za Penjarol, Vondererse iz Montevidea, Atletiko San Luis, dva puta za Nasional i za Liverpul iz Montevidea.