Fudbal

Vojvodina smijenila bivšeg fudbalera Zvezde: Katastrofalan početak presudio Bandoviću!

Autor Dušan Ninković

Iskusni stručnjak Božidar Bandović napušta klupu Vojvodine nakon lošeg početka sezone.

Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

Fudbalski klub Vojvodina će u nastavku sezone imati novog šefa stručnog štaba! Nakon niza loših rezultata, prije svega u Superligi Srbije, Novosađani su razrešili dužnosti dosadašnjeg trenera Božidara Bandovića, iako je njegov mandat u jednom trenutku djelovao veoma obećavajuće za tim sa stadiona Karađorđe.

Ipak, eliminacija od Ajaksa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa od Maribora u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, uz samo četiri osvojena boda u pet prvenstvenih mečeva nisu bili dovoljni. Vojvodina nije blistala na početku novog prvenstva, a kap koja je prelila čašu jeste poraz od Napretka iz Kruševca na TSC Areni, u poslednjem odigranom kolu domaćeg šampionata.

"Fudbalski klub Vojvodina obavještava javnost da je šef stručnog štaba Božidar Bandović razriješen svojih dužnosti. Fudbalski klub Vojvodina na čelu sa predsjednikom Dragoljubom Zbiljićem zahvaljuje se Božidaru Bandoviću i njegovom pomoćniku Srđanu Stojčevskom na saradnji i svemu što su učinili za naš klub u teškom trenutku, od početka 2024. godine do danas. Pod vođstvom Božidara Bandovića, Vojvodina je posle teškog starta sezone 2023/24, uspjela da stigne do četvrte pozicije i plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope, gdje je odmerila snage sa velikim Ajaksom. FK Vojvodina svom dosadašnjem treneru Božidaru Bandoviću želi mnogo uspjeha i sreće u nastavku karijere. Istovremeno, FK Vojvodina obavještava javnost i da će u predstojećem derbiju protiv Partizana ekipu voditi Nemanja Krtolica, uz pomoć dosadašnjih članova stručnog štaba", navodi se na zvaničnim kanalima Vojvodine.

Bandović je svojevremeno igrao za Sutjesku iz rodnog Nikšića, beogradsku Crvenu zvezdu i brojne grčke timove, a trenersku karijeru gradio je širom svijeta. Prvo u Grčkoj, zatim Azerbejdžanu, Tajlandu, Indiji i Vijetnamu, prije nego što je sjeo na klupu Vojvodine.