Fudbal

ZVANIČNO: CRNA GORA DOČEKUJE VELS KRAJ BISTRICE

Autor Balša Janković

Sada je i zvanično - Nikšić će prvi put u istoriji biti domaćin reprezentaciji Crne Gore.

Izvor: MONDO

Fudbalski savez Crne Gore saopštio je Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) donijela je odluku o promjeni mjesta odigravanja utakmice 2. kola Lige nacija, pa će "sokoli" dočekati Vels na stadionu Sutjeske.

Meč je zakazan za 9. septembar od 20.45.

"Odluka je donijeta na osnovu nalaza inspekcije UEFA, izvršene od strane stručnjaka za održavanje terena, koji je ustanovio da teren Gradskog stadiona u Podgorici nije zadovoljavajućeg kvaliteta, te da predstavlja opasnost za bezbjednost i sigurnost igrača. Prilikom inspekcije uzeti su u obzir i radovi na zamjeni busena koji, pored svih napora JP „Sportski objekti Podgorica“ nisu dali željene rezultate i omogućili odigravanje utakmice na stadionu koji je bio domaćin svih dosadašnjih mečeva našeg nacionalnog tima."

Istovremeno, UEFA je zbog trenutnog stanja terena izrazila zabrinutost za odigravanje utakmica petog i šestog kola Lige nacija u kojima će naša selekcija, u novembru, ugostiti reprezentacije Turske i Islanda.

UEFA je, takođe, izvršila inspekciju stadiona u Nikšiću i tom prilikom je konstatovano da se određeni segmenti stadiona moraju unaprijediti kako bi se zadovoljili uslovi za odigravanja utakmice nacionalnih timova.

Fudbalski savez Crne Gore upućuje apel JP „Sportski objekti Podgorica“ i nadležnim organima Glavnog grada za hitno rješavanje problema na Gradskom stadionu i dovođenje terena u optimalno stanje za potrebe odigravanja utakmica nacionalne selekcije i Meridianbet 1. CFL.