Fudbal

Dejvid Bekam otkrio poslednje riječi Svena Gorana Eriksona: Zagrlio ga i kazao ono što nikad neće zaboraviti

Autor Mladen Šolak

Bivši kapiten Engleske dirljivo se oprostio od nekadašnjeg selektora, koji je preminuo ovog ponedeljka.

Izvor: Instagram / DavidBeckham

Dejvid Bekam u junu je bio jedan od poslednjih koji su vidjeli danas preminulog trenera Svena Gorana Eriksona. Slavni Šveđanin, dugogodišnji selektor Engleske sa početka vijeka, otišao je nakon duge borbe protiv teške bolesti i njegova smrt je potresla fudbalsku Evropu.

Bekam se od njega dirljivo oprostio i na društvenim mrežama, ovim riječima: "Smijali smo se, plakali i znali smo da se opraštamo. Svene, hvala ti što si uvijek bio osoba kakva si bio, strastvena, brižna, smirena i što si bio pravi džentlmen. Biću uvijek zahvalan zato što si me učinio svojim kapitenom i uvijek ću pamtiti te zajedničke uspomene sa tobom i tvojom familijom. Hvala ti Sven i kako bi ti meni rekao poslednji put: 'Biće sve ok'", napisao je Dejvid Bekam

Dejvid Bekam je u poslednjoj posveti Svenu Goranu Eriksonu otišao sa šest litara vina, a berbe su bile iz tri godine koje imaju veliki simboličan značaj za Šveđanina. Jedno vino bilo je iz 2000. godine, zbog Eriksonovog uspjeha u Laciju, sa kojim je osvojio Seriju A u najzlatnijem periodu te lige i italijanskog fudbala.

Erikson je sa Bekamom sarađivao u reprezentaciji od 2001. do 2006. godine i kapiten mu nikad neće zaboraviti te dane i bezgranično povjerenje koje je imao u njega.