Fudbal

PREMINUO ČUVENI TRENER SVEN GORAN ERIKSON

Autor Nikola Lalović

Posle duge i teške bolesti preminuo je Sven Goran Erikson.

Izvor: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

Tužne vijesti dolaze pošto je u 77. godini preminuo nekadašnji fudbaler i čuveni fudbalski trener Sven Goran Erikson. U igračkoj karijeri je bio desni bek i nije ostavio veliki trag, ali je kao trener briljirao. Počeo je u Degeforšu, vodio Geteborg, a onda se preselio u inostranstvo gde je redom vodio velikane. Bio je trener Benfike, Rome, Fiorentine, Sampdorije, Lacija, Mančester sitija, Lestera, a imao je i neverovatnu selektorsku karijeru. Vodio je Englesku, Meksiko, Obalu Slonovače i Filipine. 

Erikson je preminuo u rodnom Suneu gde je proveo poslednje dane sa porodicom. Prije godinu dana se oglasio i izašao u javnost sa informacijama da je teško bolestan, da ima rak i da je stanje neizlečivo. Prije nekoliko dana je takođe imao obraćanje gde je najavio da su stigli poslednji dani. 

"Sven Goran Erikson je preminuo. Nakon duge bolesti umro je ovog jutra u svom domu okružen porodicom. Za njim žale ćerka Lina, sin Johan sa ženom Amanom, unuka Skaj, otac Sven, devojka Janiset sa sinom Alsidesom, brat Lars Erik sa suprugom Jumnong. Porodica moli da se poštuje želja da žale u privatnosti", navodi se u saopštenju porodice.