Fudbal

Ma, kakav Mbape - u Realu imaju najvećeg talenta: Platili ga 50 miliona i vidjeli gol za 10 minuta

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je Endrik pogodio na debiju za Real Madrid.

Izvor: Printscreen

Real Madrid je došao do prve pobjede u novoj sezoni La Lige pošto je danas uz neočekivano dosta znoja pobijedio novajliju u takmičenju Valjadolid. Na kraju 3:0 za Real Madrid, ali daleko od toga da su lako došli do pobjede pošto su se posebno u prvom poluvremenu mučili da stvore kolosalnu šansu pred golom Heina. Možda i zbog odsustva Džuda Belingema, najboljeg strijelca iz prošle sezone, koga neće biti nekoliko nedelja u timu.

To je značilo više prostora za Kilijana Mbapea, međutim nije još uspio da se upiše u strijelce u prvenstvu Španije, dok je to učinio mladi Brazilac Endrik - nova zvijezda Real Madrida. Pogotkom u šestom minutu nadoknade postao je najmlađi "stranac" koji se upisao u dresu Reala, sa samo 18 godina i 35 dana. Pogledajte gol:


Bio je Endriku ovo prvi meč za Real Madrid i pogodio je posle samo deset minuta, a podsjetimo da je prethodno "žario i palio" u Brazilu. Postao je zvijezda Palmeirasa sa samo 15 godina i odmah ga je kupio Real Madrid za skoro 50 miliona evra, ali je sve do ovog ljeta morao da čeka zbog toga što nije bio punoljetan. Nakon slabih izdanja na Kopa Americi, sada je ostavio utisak igrača koji je spreman da se odmah bori za minute u "kraljevskom klubu".

Uz njega, pobjedu Real Madridu donijeli su Valverde u 50. i Braim Dijaz u 88. minutu, tako da je tim Karla Ančelotija došao do četvrtog boda u ovoj sezoni u kojoj će im Barselona biti najveći rival. Za sada, Flikov tim je maksimalan sa šest bodova.