Fudbal

Zvezda ga "juče" kupila za milion evra i već ga prodaje: Poznato koliko će biti u plusu na Marakani

Autor Milutin Vujičić

Neobičan put Nemanje Stojića koji bi posle samo nekoliko nedelja u Crvenoj zvezdi trebalo da ode u Izrael.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda kupila je ovog ljeta Nemanju Stojića za milion evra iz TSC-a, ali se vrlo brzo predomislila. Posle samo četiri meča koje je reprezentativac Srbije odigrao u crveno-bijelom, dogovoren je dolazak Vanje Drkušića na pozajmicu iz Zenita, a samim tim je i Stojić postao višak i napustiće "Marakanu" istog ljeta!

Spominjalo se da će u Rubin iz Kazanja, ali Stojić karijeru ipak nastavlja u Makabiju iz Tel Aviva, kod svog bivšeg trenera Žarka Lazetića. Saradnja iz Bačke Topole obnoviće se tako u Izraelu, a Zvezda će minimalno zaraditi od ovog transfera.

Prema informacijama "Mozzart Sporta", Makabi je spreman da plati 1,4 miliona evra za Stojića, što znači da će Crvena zvezda biti u plusu od 400 hiljada evra za reprezentativca Srbije. Spominjala se i opcija pozajmice, ali Crvena zvezda želi samo da proda štopera i ne želi da ga šalje privremeno Makabiju, dok bi to moglo da se desi sa mladim Stefanom Lekovićem za koga ima interesovanja iz Španije gdje je već igrao za Viljareal. Sada ga navodno prati Saragosa.

Podsjetimo, Crvena zvezda razmatra odlazak i Nasera Đige za koga ima interesovanja iz Nemačke, međutim poslednja partija reprezentativce Burkine Faso protiv Bode Glimta možda natjera Vladana Milojevića da "blokira" taj transfer.

Sve će naravno diktirati revaš protiv Norvežana (sreda, 21.00) nakon kog će Zvezda znati da li će igrati Ligu šampiona ili ne.