Fudbal

Navijači pali na dječaka, dvojica igrača postali heroji: Pogledajte sjajan potez fudbalera Vest Hema!

Autor Bojan Jakovljević

Nakon što su navijači oborili reklamu i pali na dječaka, fudbaleri su mu pomogli da se izvuče.

Izvor: X/HammersTalking/printscreen

Fudbaleri Vest Hema savladali su na gostovanju Kristal Palas (2:0) u drugom kolu Premijer lige, a junak pobjede bio je češki reprezentativac Tomas Souček. Pored toga što je postigao prvi gol na meču, on se istakao i tokom proslave, kada je bio najsmireniji i prvi pomogao dječaku na kojeg su reklamu oborili navijači njegovog kluba. Momak kojeg je Kristal Palas postavio da skuplja lopte nalazio se pored terena kada je na njega pala reklama, koja je trebalo da posluži i kao ograda, a zatim su na nju pali i navijači.

Zbog velike radosti navijači Vest Hema su krenuli ka svojim ljubimcima koji su ispred tribine slavili pogodak, a stampedo sa vrha tribine nisu mogle da zadrže ograde pored terena. Jedna od njih pala je na dječaka, ali je Souček bio dovoljno pribran da prekine slavlje, pomogne dječaku i skloni ga na bezbjedno.

Bouven, koji je kasnije postigao drugi gol na meču, zagrlio je dječaka i pomogao mu da ustane nakon što je Souček podigao reklamu i omogućio mu da se izvuče iz veoma neugodne pozcije.

Pogledajte situaciju u kojoj su dvojica fudbalera Vest Hema postali heroji na fudbalskoj utakmici:

Gol Tomasa Součeka u 67. minutu meč bio je prvi na ovoj utakmici, a Džerod Bouven kasnije je potvrdio pobjedu "čekićara" u malom gradskom derbiju Londona. Tako je nastavljena kriza Kristal Palasa koji nema osvojen bod nakon dva odigrana kola, dok je Vest Hem sa tri boda trenutno sedmoplasirani tim na tabeli, poslije nepotpunog drugog kola.