Fudbal

"Navijači, molimo vas, nemojte": FK Partizan izdao saopštenje pred meč sezone

Autor Mladen Šolak

Partizan apelovao na navijače pred meč protiv Genta u Belgiji u Konferencijskoj ligi

Izvor: MN Press

FK Partizan izdao je saopštenje pred revanš protiv Genta (sreda, 18 časova) i apelovao na navijače da ne idu na tu utakmicu. Crno-bijeli su pod kaznom evropske "kuće fudbala" (UEFA) i nije im dozvoljeno da imaju podršku svojih pristalica ni u Humskoj, ni na gostovanjima.

"Shodno UEFA odluci broj 38818/ikio, Fudbalski klub Partizan je kažnjen sa dvije utakmice igranja bez prisustva publike. Odluka je stupila na snagu već za 1. utakmicu plej-of faze Lige konferencije, FK Partizan - KAA Gent koja je odigrana 22.08.2024. godine u Beogradu".

"Kako odluka obuhvata i revanš utakmicu plej-of faze Lige konferencije, KAA Gent - FK Partizan, u Gentu, molimo sve navijače i simpatizere crno-bijelih da ne kreću put Belgije, jer prisustvo gostujućih navijača i kupovina ulaznica nije moguća zbog pomenute disciplinske mjere. Zahvaljujemo se svima na razumijevanju, sa željom da se FK Partizan plasira u UEFA Ligu konferencije", navedeno je u Partizanovom saopštenju.

Crno-bijeli su u prvom meču protiv Genta izgubili kod kuće 0:1 i u revanšu će igrati za preokret i za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Na toj utakmici zbog iste kazne UEFA nije bilo gledalaca, dok je južna tribina prazna bila i ove i prošle sezone, zbog protesta Grobara protiv uprave.

Aktuelna kazna protiv crno-bijelih izrečena je prošle nedelje. Protiv Partizana otvoren je postupak nakon prijave delegata zbog prve utakmice protiv Lugana prije dvije nedelje, kada su se sa tribina čula neprikladna skandiranja publike. Sve je riješeno brzopotezno, na štetu crno-bijelih.