Fudbal

Dinamo Zagreb "glatko" odbio 20 miliona eura: Ne pada im na pamet da talenta puste tako jeftino

Autor Milutin Vujičić

Najveći talenat Dinama iz Zagreba Martin Baturina može da ide, ali ne sada i ne za 20 miliona eura.

Izvor: Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia

Dinamo iz Zagreba odlučio je da odbije ponudu za svog najvrjednijeg fudbalera Martina Baturinu pošto vjeruju da mogu da dobiju još više novca nakon učešća u Ligi šampiona. Na "Maksimir" je stigla ponuda vrijedna između 15 i 20 miliona eura za Baturinu, a navodno ju je poslao Lids junajted.

Klub iz Čempionšipa nije bio dovoljno izdašan, bar tako misle u Zagrebu, tako da su odlučili da zadrže Baturinu i da čekaju novu ponudu za njega. Vjeruju da bi za mladog ofanzivnog fudbalera mogli da "sruše" rekord na prostoru bivše Jugoslavije, a koji je još u njihovom vlasništvu od kada su prodali Joška Gvardiola u Lajpcig. Tada su nominalno dobili oko 19 miliona eura za Gvardiola, a potom im je pripalo još 20 odsto od njegovog transfera iz Lajpciga u Siti.

Baturina je ove sezone već upisao četiri asistencije i posebno je pažnju privukla njegova partija protiv Karabaga u Ligi šampiona (3:0), ali su čelnici kluba saopštili da ne može da ide uprkos interesovanju iz Engleske koje je za sada konkretizovao samo već pomenuti Lids junajted.

Mladi fudbaler iz Splita ponikao je u mlađim kategorijama Dinama i do sada je odigrao već 124 utakmice za klub. Za to vrijeme postigao je 16 golova i asistirao za još 31, a stigao je da debituje i za reprezentaciju Hrvatske.