Fudbal

"Belingem povrijedio mišić koji nemaju svi": Drama u Real Madridu, plaćaju danak zbog EP

Autor Bojan Jakovljević

Džud Belingem će odsustvovati skoro mjesec dana zbog povrede mišića stopala.

Izvor: Bagu Blanco/Pressinphoto/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Engleski reprezentativac Džud Belingem biće van terena i do mjesec dana zbog povrede koju je zaradio na treningu Real Madrida. Kako je saopšteno, u pitanju je tabanski mišić, a španski mediji prenose da oko 10 odsto populacije čak i nema mišić koji je povrijedio Belingem.

Trener "kraljevskog kluba" Karlo Ančeloti nije želio da otkriva više detalja, rekao je da je u pitanju samo udarac koji je Belingem dobio na treningu i da je potrebno da se sačekaju analize kako bi se utvrdilo koliko će odsustvovati, ali izvjesno je da ga bar tri do četiri nedjelje nećemo vidjeti na terenu. Ako ništa, Real Madrid može da bude srećan i jer se povreda "odigrala" u trenutku kada će uslijediti pauza zbog obaveza reprezentacija.

Belingem će propustiti mečeve protiv Valjadolida, Las Palmasa i Betisa, dok ga neće biti ni na okupljanju Engleske za mečeve sa Irskom i Finskom u okviru Lige Nacija.

Vidjećemo kako će se Real Madrid snaći bez svog najboljeg strijelca, a to će biti prilika i da vidimo kako funkcioniše napad u kome su Mbape, Vinisijus i Rodrigo kojima je na neki način Belingem i "smetao" u prvoj utakmici La Lige ove sezone protiv Majorke u kojoj nisu uspjeli da dođu do pobjede.