Fudbal

Nijemci daju Zvezdi 7.000.000 evra? Posljednjeg dana prelaznog roka vode fudbalera u Bundesligu

Štoper Naser Điga mogao bi da napusti Crvenu zvezdu nakon revanša u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda u srijedu, 29. avgusta, igra meč protiv Bode Glimta koji će joj odrediti ovu evropsku sezonu. Ujedno, taj meč mogao bi da odredi i sudbinu Nasera Đige, talentovanog štopera iz Burkine Faso koji ima i srpski pasoš. Kako prenose evropski mediji, Zvezda bi odmah nakon revanša mogla da ga proda u njemačku Bundesligu.

Portal "Fussbal.news" otkriva da je Hofenhajm spremio između šest i sedam miliona evra i da bi već do kraja avgusta mogao da ih potroši na fudbalera kojeg je Zvezda prethodnog ljeta dovela na pozajmicu iz Bazela. Crveno-bijeli su nakon odigrane sezone u Beogradu prepoznali talenat Nasera Đige i otkupili njegov ugovor za 2.200.000 evra, a sada bi mogli dobro da zarade od prodaje fudbalera koji je odigrao 35 mečeva za crveno-bijele.

Ipak, jasno je da Zvezda neće žuriti sa odlukom i da će sačekati drugi meč protiv Norvežana. Od te utakmice zavisi da li će tim Vladana Milojevića igrati grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope, a djeluje da Hofenhajm nema ništa protiv da sačeka nekoliko dana i onda detaljnije pristupi realizaciji transfera.

Prelazni rok u Njemačkoj završava se 30. avgusta, pa će dva tima imati vremena da se tokom posljednjeg dana prelaznog roka dogovore o poslu koji bi mogao da napuni kasu Crvene zvezde. Ukoliko Naser Điga ode, Milojeviću bi kao opcije na štoperskim pozicijama ostali kapiten Uroš Spajić, novajlija Vanja Drkušić, kao i mladi Stefan Leković i Andrej Đurić. I dalje je tu Nemanja Stojić, ali se i o njegovom odlasku ovog ljeta pisalo prethodnih dana.