Fudbal

Otac igrao sa Mesijem u Barsi, sin protiv Partizana u Humskoj: Nasljednik legende na terenu crno-bijelih

Autor Nebojša Šatara

Sin najvećeg fudbalera u istoriji Islanda igra za Gent protiv Partizana u Konferencijskoj ligi.

Izvor: YouTube/La Liga/MN Press

FK Partizan igra protiv Genta u Humskoj i ima posljednju šansu da ove sezone igra Evropu na jesen, a u tome će ga sprečavati napadač Genta, Andri Gudjonsen (22). Centarfor sa slavnim prezimenom sin je čuvenog oca, Ejdura Gudjonsena (45), najvećeg fudbalera u istoriji Islanda i bivšeg napadača PSV Ajndhovena, Čelsija, Barselone, Monaka, Totenhema...

Andri je rođen u Londonu 2022. godine, ima već 23 nastupa za "A" reprezentaciju svoje zemlje (i šest postignutih golova). Počeo je da uči fudbal u Barseloni, u kojoj je njegov otac igrao od 2006. do 2009, a poslije toga je prešao u manji katalonski tim, Gavu. Iako će još dugo biti poznat kao sin svog oca, da posjeduje talenat potvrdio je i u omladinskim kategorijama Espanjola, pa i velikog Real Madrida, u kojem je proveo četiri godine i u kojem je postao profesionalac.

Izvor: YouTube/La Liga

Nakon debitantske sezone 2021/22 u dresu Real Madrida "B", Andri Gudojsen preselio se u Švedsku i zaigrao za Norčeping, a potom je nosio dres Lingbija. Za Gent igra od ovog ljeta, nakon što je Lingbi njegovom prodajom zaradio 2,9 miliona evra. 

Gudjonsen junior ovog ljeta odigrao je šest mečeva za Gent i još se nije "upisao" ni u Evropi ni u domaćem prvenstvu.