Fudbal

Luka Modrić i dalje vodi Hrvatsku! I u 40. godini će igrati za reprezentaciju

Autor Mladen Šolak

Slavni kapiten hrvatske reprezentacije na spisku je selektora Zlatka Dalića za utakmice Lige nacija.

Izvor: Profimedia/Mario Machado/SPP Sport Press Photo

Kapiten Hrvatske Luka Modrić dočekaće i 39. rođendan kao reprezentativac. jer je pozvan za utakmice Lige nacija! On će 5. septembra biti na terenu u Lisabonu, u utakmici Lige nacije protiv Portugala, a tri dana kasnije igraće za "Vatrenima" u Osijeku protiv Poljske. S obzirom na to da će meč biti gotov oko 22.30, pretpostavka je da će oko ponoći Luka sa saigračima proslaviti rođendan i po svemu sudeći među njima će ostati i u sledećem ciklusu reprezentacije.

Na spisku Zlatka Dalića nema Marcela Brozovića (31) i Domagoja Vide (35), koji su ranije saopštili da posle Evropskog prvenstva neće igrati više za nacionalni tim.

"Liga nacija biće nam dobra platforma za stvaranje ekipe koja će iduće godine krenuti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. U odnosu na ovogodišnji Euro, ostali smo bez dvojice seniora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapiten i dalje s nama - Luka je naša velika snaga na terenu i izvan njega", rekao je Dalić.

Luka Modrić ovog ljeta je potpisao novi ugovor sa Realom, a član je "A" reprezentacije Hrvatske još od 2006. i po svemu sudeći mogao bi da u njoj provede okruglo 20 godina. U dresu nacionalnog tima odigrao je impresivnih 178 utakmica, dao 26 golova i predvodio "vatrene" do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018, kao i do bronze Mundijala u Kataru 2022. godine.

Hrvatska će u Ligi nacija igrati 12. oktobra protiv Škotske, a onda će tri dana posle toga gostovati Poljskoj. Utakmice reprezentacije biće odigrane potom i u novembru, kada će Modrić i ekipa gostovati Škotskoj 15. 11, pa ugostiti Portugal 18. novembra.