Fudbal

Gvardiola sve šokirao, odlazi iz Sitija? Dosta mu je svega, hoće novi izazov!

Autor Dragan Šutvić

Možda je ovo posljednja Gvardiolina sezona na najvišem nivou.

Izvor: X/CentreGoals

Jedna od glavnih tema u Engleskoj ovih dana je Pep Gvardiola. Mančester siti je opet krenuo u odbranu šampionske titule, ali pošto jedan od najboljih trenera ikada ostaje bez ugovora na kraju sezone svi se pitaju da li je ovo njegov posljednji ples.

Fudbalski genije iz Santandera je trener od 2007. godine kada je dobio da vodi drugi tim Barselone, zatim je vodio prvi tim Barse četiri godine, Bajern tri sezone, a u Mančester sitiju je od 2016. Osvojio je sve što se osvojiti može sa "građanima", pa i dugo očekivanu i željenu Ligu šampiona, a sada je jedan njegov odgovor na konferenciji za medije natjerao sve da se zapitaju.

"Motivacija za osvajanje još jednog trofeja u Premijer ligi? Trenutno je nema, jednostavno nije tu. Motiv za taj trofej za mene u ovom trenutku ne postoji. Ipak, to ne znači da ga neće biti. Vjerovatno će se taj motiv pojaviti u finišu sezone", rekao je Gvardiola na pitanje da li je motivisan da odbrani titulu. 

Gvardiola ima 53 godine i spekuliše se da bi želio da se posveti radu u nekoj reprezentaciji, kako bi imao više vremena da posmatra fudbal i na taj način se usavršava. S druge strane sa tri Primere, tri Bundeslige, šest Premijer liga i tri Lige šampiona pitanje je koliko ima motiva da i dalje osvaja, kada je već uzeo sve.