Fudbal

RADELJIĆ UŽASNO VRIJEĐAO SUDIJU pominjao mu majku i gađao ga: Skandal na meču, prijeti mu ogromna suspenzija!

Autor Nikola Lalović

Mogao bi Ivan Radeljić da presjedi skoro pola polusezone na tribinama zbog ovog ispada.

Izvor: YouTube/MAXSport

Ogroman skandal desio se u hrvatskom fudbalu na samom početku sezone! U Korivnici su igrali Slaven Belupo i Lokomotiva iz Zagreba, a na meču koji je završen neriješeno 2:2 isklučen je trener domaćeg tima Ivan Radeljić, Ovaj 43-godišnji stručnjak je napao i izvrijeđao glavnog sudiju meča, a onda je šutnuo i bočicu vode prema njemu. Nije to arbitar Patrik Kolarić htio da trpi i umjesto žutog kartona koji je krenuo da mu pokaže pokazao mu je direktan crveni. Inače je meč bio jako nervozan i Kolarić je ukupno podelio deset opomena.

"Ne znam šta da kažem, bila je njihova čista ruka i onda dobiješ gol iz te kontre. Malo su živci bili tanki, svako kolo se neke njihove odluke vežu za nas, tako da više neću komentarisati suđenje, to stvarno nema smisla", rekao je posle meča Radeljić vidno iznerviran odlukama arbitra. Na snimku sa meča se vidi kako Radeljić u 39. minutu nešto govori Kolariću, a onda i šutira bočicu prema njemu. Ipak kako su mediji došli do službenog zapisnika sa meča postalo je jasno šta se dešavalo. Nije štedeo uvrede na račun arbitara Radeljić.

"Isključenja - Službene osobe kluba NK Slaven Belupo: Radeljić Ivan (39). Psovanje glavnog sudije utakmice riječima 'P*čka ti materina' te nakon što je isti isključen protestvovao je na odluku sudijei bacio bočicu vode u njegovom smjeru. Prilikom ulaska u svlačionicu na poluvremenu utakmice glavnog sudiju vrijeđao riječima 'Je*o ti Bog mater'. Na kraju utakmice prilikom izlaska s terena ponovno vređa glavnog sudiju rečima 'Je*o ti Bog mater u pi*ku'."

Sada će disciplinska komisija odrediti kaznu za Radeljića, a on bi trebalo da bude suspendovan na dve do deset utakmica. Slavenu je ovo inače bio prvi bod ove sezone posle dva poraza na startu, dok je Lokomotiva u prva dva kola upisala po jedan remi i poraz. Ivan Radeljić je rođen u Imotskom, počeo je karijeru u Hajduku iz Splita, a igrao je za Zadar, Šibenik i Inter iz Zaprešića, kao i Slaven Belupo i RNK Split u Hrvatskoj. U inostranstvu je nastupao za Serezo Osaku, Kotbus, Genčlerbirligi i Antaliju, a bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine. Vodio je IMotski, Hrvace, RNK Split pre dolaska u Slaven prošle godine.