Fudbal

Konačno dobre vijesti za Partizan u Evropi: Transfer vrijedan 4.500.000 evra!

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri Partizana imaće brigu manje u duelima sa Gentom u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Izvor: Jan De Meuleneir / imago sportfotodienst / Profimedia

Partizan se nije do sada proslavio u Evropi pošto je prvo ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Dinamo Kijeva, a zatim je i u kvalifikacijama za Ligu Evrope poražen od Lugana. Sada je naredna stepenica dvomeč sa Gentom u plejofu kvalifikacija za Ligu konferencija, a dobra vijest je da su Belgijanci pred duele sa crno-bijelima prodali najboljeg igrača.

Vezista iz Južne Koreje Hjun Sok Hong otišao je u Tursku i poslije ljekarskih pregleda će potpisati ugovor sa Trabzonsporom. On je ovog ljeta odigrao svih sedam mečeva za Gent, dao je dva gola i imao je tri asistencije. Ipak pošto je upravo ušao u posljednju godinu ugovora Gent je morao hitno da ga proda, pa je tako ovaj plejmejker prodat za 4.500.000 evra.

Gent je do meča sa Partizanom došao poslije dramatičnog duela sa Silkeborgom. Prvo je u Danskoj bilo 2:2, a onda je Silkeborg vodio 2:1 sve do samog finiša kada je Gent u 93. minutu izjednačio i golom u produžecima prošao dalje. Sada će morati da igraju bez najjboljeg igrača, što bi moglo malo da pogura crno-bijele ka jeseni u Evropi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!