Fudbal

Inter se "okliznuo" na startu sezone! Nerazuri gubili, preokrenuli, pa ispustili pobjedu u 90+6!

Autor Dragan Šutvić

Ekipa Simonea Inzagija nije uspjela da stigne do trijumfa u prvom kolu nove sezone.

Izvor: IPA Sport/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ovog vikenda počela je nova sezona u Seriji A.

Titulu brani Inter, kojem, očigledno, ove subote nije bilo suđeno da trijumfuje nad Đenovom na Marasiju!

Gubili su igrači Simonea Inzagija poslije 20 minuta igre, kasnije tokom utakmice su im poništeni jedanaesterac i gol, a kada ih je VAR "pogledao" pet minuta prije kraja nakon drugog gola Markusa Tirama, činilo se da je to to... Međutim, nije bilo tako.

U 20. minutu, domaćin je došao do vođstva. Izveden je slobodan udarac, poslije jednog šuta glavom lopta se odbila od prečke i prevarila Jana Zomera koji je htio da interveniše, a najprisebniji je pred golom bio Alesandro Voljako i pogodio za 1:0.

Do odlaska na odmor gost je uspio da "poravna". Na ulasku u posljednju trećinu prvog dijela, centrirao je Nikolo Barela sa desne strane, a Markus Tiram je glavom postigao svoj prvi gol na ovom meču.

Sedam minuta kasnije, Inter je, prema prvobitnoj odluci arbitra Ermana Felićijanija, da izvede jedanaesterac. Francuski napadač je pao u kaznenom prostoru, činilo se da ga je Milan Badelj faulirao, dosuđen je penal, ali je potom i poništen nakon što je sudija pregledao snimak utvrdivši da je Hrvat startovao na loptu i da elemenata za udarac "sa kreča" nema.

Interu je, potom, poslije sedam minuta nastavka, poništen gol. I ta je odluka bila opravdana jer se Darmijan, nesuđeni asistent za Federika Dimarka, prilikom prijema lopte nalazio u ofsajdu.

Pred posljednjih 10-ak minuta, Inzagi je na terenu imao trojicu napadača (Tiram, Martinez i Taremi), a činilo se da mu se to isplatilo u 85. minutu.

Upravo je Tiram savladao Pjerluiđija Golinija poslije proigravanja Iranca, gol je prvo poništen jer je "na prvu" djelovalo da je francuski internacionalac bio najbliži golmanu, ali je VAR ovog puta bio uz goste, pokazavši da je jedan od defanzivaca Đenove zakasnio sa izlaskom i stvaranjem ofsajd-zamke.

Ubrzo je Inzagi izveo jednog napadača iz igre (Martineza, op.a.), uveo defanzivno orijentisanog vezistu Kristjana Aslanija, ali mu se to "osvetilo" u nadoknadi.

Neoprezan je pred svojim golom bio Jan Bisek, igrao je rukom u želji da interveniše, pa je VAR soba bila na strani Đenovljana. Penal prvo u gol nije pretvorio Žunior Mesijas, Jan Zomer je odbranio taj udarac, ali je Brazilac imao tu sreću da mu se vrati lopta, koju je potom zakucao u mrežu, za konačnih 2:2!

SERIJA A – 1. kolo

Subota:

Đenova – Inter 2:2 (1:1)

Parma – Fiorentina 1:1 (1:0)

Milan – Torino (20.45)

Empoli – Monca (20.45)

Nedjelja:

Bolonja – Udineze (18.30)

Verona – Napoli (18.30)

Kaljari – Roma (20.45)

Lacio – Venecija (20.45)

Ponedjeljak:

Leće – Atalanta (18.30)

Juventus – Komo (20.45)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt