Fudbal

ERIK KANTONA SE UŽIVO SKIDAO PRED VODITELJKOM U STUDIJU PREMIJER LIGE

Autor Nebojša Šatara

Bivši fudbaler Erik Kantona napravio haos u studiju Skaj sportsa koji je vidio cijeli svijet!

Izvor: Twitter/__wondyAE ·

Prezenterka Skaj sportsa Džulija Stjuart ostala je u šoku kada je vidjela kako legendarni napadač Mančester junajteda Erik Kantona pravi cirkus u studiju. Čudnom odlukom uredništva, kontroverzni bivši fudbaler pozvan je da bude stručni konsultant u novoj sezoni, uz takođe bivšeg igrača Junajteda Ovena Hargrivsa. A ta odluka pokazala se veoma pogrešnom već u prvom satu nove sezone.

Na pitanje ko će biti najbolji strelac u novoj sezoni, Erik Kantona je samo pogledao ka kameri i poslije dugog ćutanja rekao: "Vidjećemo...".

Oven Hargrivs je tu "uletio" i pokušao da izvuče stvar, ali je situacija potpuno izmakla kontroli kod sljedećeg pitanja. Kada je Stjuart upitala Kantonu šta će Premijer liga pružiti stotinama miliona gledalaca u novoj sezoni, Kantona je reagovao onako kako bi se od njega i očekivalo.

Voditeljka je bila šokirana kada je Francuz ustao, počeo da se skida - kravatu, pa sako, pa krenuo ka kameri. "Televizija... Da, televizija", počeo je on i počeo svoju solo-tačku.

"Zovemo ovo prelijepom igrom, a koliko ljudi na svijetu čak i nema televizor". Potom je izvadio mobilni telefon na kojem je bio emitovan TV prenos utakmice Junajted - Fulam i pitao: "Kako da im ovo prodamo? Da bi ova igra bila zaista prelijepa, trebalo bi da bude svuda. Ona mora da 'leti'. I prijatelji, niko ne bi trebalo da povjeruje da je Premijer liga van svoje lige", kazao je Kantona i dramatično napustio studio.

Iako je bio jedan od najboljih napadača na svijetu tokom devedesetih, legendarni centarfor Mančester junajteda uvijek je bio poznat i po svom skandaloznom ponašanju. Dao je neke od najljepših golova u istoriji Premijer lige, ali se i tukao sa navijačima na utakmici. A, onda se naprasno povukao iz fudbala 1997, sa 31 godinom.