Fudbal

Da li je ovo najgore izvođenje penala u istoriji? Isplivao snimak, svi im se smiju zbog ovih promašaja

Autor Nemanja Stanojčić

Meč Kopenhagena i Ostrave obilježila je penal serija koju je teško prepričati...

Izvor: Printscreen/X/Premier Sport

Evropski mečevi donijeli su mnogo uzbuđenja. Duel Ajaksa i Panatinaikosa završen tek posle boljeg izvođenja penala i to čak 34 puta su igrači sa "kreča" šutirali...

Nije to bio jedini meč na kom se pričalo o jedanaestercima. Na utakmici između Kopenhagena i Ostrave bilo je drame. Doduše, taj meč nije privukao pažnju zbog kvalitetnog izvođenja penala, već zbog promašaja koji su nasmijali mnoge. Zbog svega viđenog mnogi im se smiju.

Češki klub je revanš meč Lige konferncije dobio sa 1:0, što je iznenadilo mnoge. Pošto je istim rezultatom završen i prvi duel u Danskoj igrani su produžeci, pa penali. Tamo je izvedeno devet penala i realizovana su samo tri. Zvuči nestvarno, ali je istinito. Neke udarce su golmani branili, neki su završavali daleko preko gola.

Tako je od igrača Ostrave jedini strijelac bio Kubala. Promašili su Klima, Everton, Fridrih i Čalus, dok su na drugoj strani promašili Oskarson i Eljonusi, ali su mrežu zatresli Matson i Ačuri što je bilo dovoljno za trijumf i prolaz Kopenhagena. Za ulazak u grupnu fazu Lige konferencija igraće protiv škotskog Kilmarnoka koji je iznenadio norveški Tromso.

Možda će vas zanimati