Fudbal

Sve je gotovo, Stefan je Partizanov! Važan potpis u Humskoj, Stanojević dobio koga je htio

Autor Mladen Šolak

Crno-bijeli ostvarili želju Aleksandru Stanojeviću i doveli vezistu Čukaričkog.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Kao što je najavljeno, centralni vezista Čukaričkog Stefan Kovač novi je fudbaler Partizana. Taj transfer je potvrdio njegov dosadašnji klub, poželjevši sreću vezisti koji je proveo pet i po godina na Brdu i ušao u istoriju kluba, jer je više utakmica za "brđane" odigrao samo kapiten, Marko Docić.

"Proveo sam prelijepih šest godina na Banovom brdu. Kad sam dolazio 2019. nisam ni zamišljao da ću se ovoliko dugo zadržati. Imali smo odlične rezultate, bili konstantno u vrhu srpskog fudbala, igrali na međunarodnoj sceni, prošle godine i u grupnoj fazi Lige konferencije. Želio bih da se zahvalim svim trenerima u periodu koji sam proveo u Čukaričkom, saigračima, ljudima zaposlenim u klubu. Uvijek ću se rado vraćati na Banovo brdo, gdje sam stasao kao igrač, ali i stekao prijateljstva za čitav život. Sada je vrijeme za novo poglavlje u mojoj karijeri", kazao je prilikom rastanka Stefan Kovač (25).

Kovač je odigrao 183 utakmice za Čukarički i dao 20 golova, od čega četiri u međunarodnim takmičenjima. Bio je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, a prošle sezone je stekao međunarodno iskustvo nastupajući u grupnoj fazi Konferencijske lige. Prije dolaska u Čukarički igrao je za IMT i za mlade kategorije Crvene zvezde, u kojoj je ponikao.