Fudbal

PREMINUO LEGENDARNI TRENER PARTIZANA: Izbacivao talente, zamalo da crno-bijelima donese evropski trofej!

Autor Nikola Lalović

Preminuo je legendarni Slavoljub Marković Nino, jedan od najpoznatijih trenera Partizana.

Izvor: oss

Tužne vijesti dolaze iz Beograda gdje je preminuo nekadašnji odbojkaš i odbojkaški trener Slavoljub Marković Nino. On je preminuo 15 dana pre 79. rođendana, a najpoznatiji je po angažmanu u Odbojkaškom klubu Partizan.  Igračku karijeru je počeo u Mladosti iz Zemuna sredinom sedamdesetih, gdje je ostavio dubok trag, a tu je krenuo da se bavi trenerskim poslom. Nakon što je bio kapiten Mladosti postao je ubrzo i najmlađi odbojkaški trener u Jugoslaviji. 

Početkom osamdesetih nakon uspjeha sa Zemuncima preuzima OK IMT sa kojim je ušao u viši rang, a zatim je nekoliko sezona uspješno vodio Obilić. U Partizan stiže 1985. godine gdje je vodio pionire, kadete, pa na kraju i prvi tim. Osvojio je sa crno-bijelima Kup Jugoslavije 1989. godine, zati i prvenstvo, a u Kupu CEV je bio drugi. Vodio je i Dinamo iz Pančeva, a u penziju je otišao tek 2019. godine. 

Najbolji je bio u prepoznavanju talenata, pa je tako šansu na velikoj sceni dao velikom broju kasnijih asova kao što su Željko Tanasković, Dragan Kobiljski, Vladimir Kocić, Igor Kolaković, Aleksandar Babić, Mihajlo Milutinović, Rade Đermanović Bojan Milić i Mirko Čulić. Sahrana će biti održana u petak 16. avgusta u najužem krugu porodice.