Fudbal

Kilijan Mbape prvi put u dresu Real Madrida! Florentinov san se ostvario, ovo je novi super-tim prvaka Evrope

Autor Mladen Šolak

Real Madrid je izveo na teren strahovito moćan tim protiv Atalante.

Izvor: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

Kilijan Mbape (25) debitivao je za Real Madrid u utakmici Superkupa Evrope protiv Atalante. Mjesecima i godinama su navijači šampiona kontinenta čekali da najbolji francuski fudbaler zaigra u ovom dresu i dočekali su ostvarenje sna. Predsjednik kluba Florentino Perez realizovao je taj transfer bez obeštećenja, jer je Kilijan otišao iz Pari Sen Žermena nakon isteka ugovora. Naravno, za to je nagrađen ogromnim bonusom, nezvanično većim od 100 miliona eura.

Na Nacionalnom stadionu u Varšavi, u meču protiv osvajača Lige Evrope, Mbape je obukao svoju "devetku" i bio najistureniji napadač tima Karla Anćelotija. Iza njega su igrali Vinisijus (24) lijevo, Rodrigo (23) desno, a u sredini Džud Belingem (21). Centralni vezisti bili su Federiko Valverde (26) i Orelijen Čuameni (24). Kakav tim? Strašan tim, koji će izvjesno dominirati Evropom kao i prethodne generacije "kraljevskog kluba". Kada su one u pitanju, na terenu je bio kapiten Dani Karvahal (32), golman je bio Tibo Kurtoa (32), a na klupi je bio Luka Modrić (38), koji je u Varšavi bio rezervista nakon što je nedavno potpisao novi, jednogodišnji ugovor.

Kraj legendarnog Hrvata, među rezervistima kraj Anćelotija sjedjele su i nove zvijezde Real Madrida, Brazilac Endrik (18) Turčin Arda Guler (19), koji počinje svoju drugu sezonu u najvećem klubu na svijetu. Nova takmičarska 2024/25 u Primeri počinje za Real u nedelju, na gostovanju Majorki od 21.30. I sigurno će biti uzbudljivo pratiti Anćelotijev tim od prve do poslednje utakmice.