Fudbal

Pukla ljubav Hajduka i Perišića: Ivan posle sedam mjeseci napušta Split!

Autor Dušan Ninković

Slavni hrvatski fudbaler umjesto najvećeg pojačanja postao najveći promašaj Hajduka.

Izvor: Zvonimir Barisin / Pixel Media / Profimedia

Fudbalski klub Hajduk iz Splita i jedan od najboljih hrvatskih fudbalera svih vremena Ivan Perišić najvjerovatnije će sporazumno raskinuti ugovor, iako je on u prethodnom prelaznom roku stigao kao najveće pojačanje u klupskoj istoriji. Saradnja Hajduka i Perišića nije uspjela, a sve se dodatno zakomplikovalo zbog Perišićevog ponašanja prethodnih dana, o čemu je brujao region.

Nakon dolaska Đenara Gatuza na klupu kluba iz Splita postalo je jasno da njih dvojica neće moći da funkcionišu, što je Ivan Perišić i saopštio novom šefu stručnog štaba. Ubrzo su u javnost procureli i detalji njihovog razgovora, o tome su se oglasili i trener i igrač, a na kraju je gotovo izvjesno da će sporazumni raskid biti rešenje za rastanak. O tome je pričao i Ivan Perišić.

"Znalo se od prvog dana da Ivan vjerovatno ostaje do kraja leta. Nažalost, u poslednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica koje su rezultirale sporazumnim dogovorom te su obije strane u mirnom tonu zaključile kako se saradnja neće nastaviti. U narednim danima ćemo doneti odluku hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora", rekao je sportski direktor Nikola Kalinić, nekadašnji Perišićev saigrač.

Ivan Perišić je od januara odigrao tek 12 mečeva za Hajduk, osam u prethodnoj i četiri na poečtku nove sezone, uz samo jedan postignut gol. Nije to bilo ni blizu očekivanja navijača koji su ga mjesecima zvali, a sada smatraju da je klub iz Splita samo iskoristio kako bi se vratio u formu i zaigrao za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.