Fudbal

UZEO ZLATNU MEDALJU I NAPRAVIO HAOS NA AERODORMU: Obezbjeđenju se ovo nije dopalo, odmah su reagovali

Autor Dragan Šutvić

Španski golman Arno Tenas htio je da se našali na aerodromu, ali se to nije dopalo obezbjeđenju...

Izvor: X/Football on TNT Sports

Španci dominiraju u fudbalu u prethodnih nekoliko mjeseci. Prvo su osvojili Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, pa su nekoliko nedjelja kasnije uzeli zlatnu medalju i na Olimpijskim igrama. U dramatičnom finalu pobijedili su Francusku poslije produžetaka sa 5:3. Jedan od heroja bio je Arnau Tenas Urenja, golman "crvene furije".

Imao je neke fenomenalne odbrane u dodatnih pola sata, sačuvao je svoj gol i pomogao ekipi da dođe do zlata. Poslije toga je na aerodromu želio da se našali. Sakrio je svoju medalju ispod majice i detektor za metal počeo je da pišti. Onda je izvadio i počeo da se smije, a to se ni malo nije dopalo članovima obezbjeđenja koji su bili tu.

On se smijao, uživao u šali koju je izveo, ali tako nisu mislili ljudi iz obezbeđenja. Odmah su mu prišli, pokazali da mora da se vrati, da medalju stavi u kutiju i da ponovo prođe. Da nije bio tu sa španskom delegacijom, vjerovatno bi bilo i više problema. Ovako su mu "progledali kroz prste" i natjerali ga da ponovo prođe kroz svu proceduru.

Što se utakmice tiče Španci su mogli da riješe meč mnogo ranije. Vodili su sa 3:1 sve do 79. minuta kada je Akiloš smanjio, a onda je Mateta u 93. minutu pogodio sa penala i odveo meč u produžetke. Tamo je Kameljo postigao dva pogotka i stavio tačku na meč.