Fudbal

ZVEZDA PRODAJE ŠTOPERA U PREMIJER LIGU, za džabe stiže bolja zamjena: Slovenac pravo sa Eura stiže u Beograd!

Autor Bojan Jakovljević

Poslije nekoliko prelaznih rokova u kojima se pominjao kao rješenje u odbrani Zvezde, Vanja Drkušić bi mogao konačno da stigne.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Vanja Drkušić konačno stiže u Crvenu zvezdu! Kako javljaju ruski mediji, štoper reprezentacije Slovenije, koga crveno-bijeli jure već godinama, sada je riješio da stigne u Beograd, ali na pozajmicu. Poslije sjajno odigranog Eura u Njemačkoj, Drkušić je imao ponude Osasune, Lokomotive iz Moskve i Zenita iz Sankt Petersburga i riješio je da ode u Zenit.

Ipak, klub koji zbog svog najvećeg sponzora Gasproma gaji jako bliske veze sa Crvenom zvezdom, već godinama riješen je da Drkušića koji je do sada igrao za ruski Soči pošalje na kaljenje u Zvezdu, kako bi igrao i u Ligi šampiona i skupio iskustvo, a da tek nakon godinu dana bude priključen prvom timu.

Kako defanzivac iz Novog Mesta ima tek 24 godine i tek ulazi u najbolje štoperske godine, u Zenitu vjeruju da je dolazak na jednogodišnji boravak u Beogradu pravi potez. Ipak i to zavisi od prodaje koju planiraju na "Marakani". Navodno Crvena zvezda ima ponudu Kristal Palasa za Nasera Đigu, a ukoliko štoper iz Burkine Faso bude prodat u Englesku, Drkušić će doći i planira se da bude starter. Vidjećemo da li pored Uroša Spajića ili Nemanje Stojića.