Fudbal

ČUKARIČKI PRODAO BISER ZA 3.000.000 EURA: Najbolji mladi igrač Superlige otišao u Ligu 1!

Fudbaler Igor Miladinović karijeru nastavlja u jednoj od najboljih evropskih liga.

Izvor: MN Press

Talentovani srpski fudbaler Igor Miladinović napustio je Superligu i Čukarički za koji je do sada igrao, a inostranu karijeru započinje u Francuskoj! Ofanzivni vezni koji je do skoro nosio dres tima sa Banovog brda ljetno je pojačanje povratnika u elitni rang, tima Sent Etjena - koji ga je platio 3.000.000 evra!

Igor je prethodne sezone proglašen za najboljeg mladog igrača Superlige Srbije, a kao nagrada za to stigao je veliki transfer u jednu od najboljih liga Evrope. Kreativni ofanzivni vezni imaće priliku da se takmiči protiv nekih od najboljih igrača na kontinentu, a prvobitni cilj Sent Etjena u novoj sezoni biće da izbore opstanak u Ligi 1.

"Hvala svima u Čukaričkom, od direktora, stručnog štaba, trenerima sa kojima sam imao priliku da radim, saigračima, zaposlenima. Uvijek ću se vraćati na Banovo brdo, bodriti i pratiti moj Čukarički. Proveo sam tu prelijepih osam godina, stekao mnogo prijatelja i to ostaje za ceo život. Sent Etjen je klub slavne tradicije, u kojem su i igrači sa ovim prostora ostavili veliki trag. Želim da krenem njihovim stopama, ispred mene je naporan rad. Željan sam dokazivanja i igranja fudbala na ovom nivou", rekao je Miladinović nakon rastanka sa Čukaričkim.

Miladinović je 2022. godine prekomandovan u prvi tim Čukaričkog, a u dresu tima sa Banovog brda odigrao je 60 utakmica uz 12 golova i osam asistencija. Godinama je reprezentativac Srbije u uzrastima do 17, 19 i 21 godine, a u beogradskom timu igrao je rame uz rame sa mlađim bratom Urošem, koji ostaje u srpskom fudbalu.

Navodno, za Igora Miladinović bila je zainteresovana i Crvena zvezda, ali se aktuelni šampion povukao iz trke za njegov potpis. Iako je ofanzivni vezni skautiran, Zvezda je odustala od ideje da ga angažuje - dijelom i zbog toga što Čukarički ne bi pristao na obeštećenje od dva miliona evra.