Fudbal

ZVEZDA RIJEŠILA ŠTA ČE SA KABIĆEM: Talentovani fudbaler konačno dobija šansu da igra!

Autor Dušan Ninković

Mladi krilni napadač Crvene zvezde napustio je klub i kao pozajmljeni fudbaler igraće za Čukarički.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda se rastaje sa još jednim fudbalerom koji nije u prvom planu kod Vladana Milojevića, ali ovog puta samo privremeno! Krilni napadač Uroš Kabić pojačao je Čukarički i do kraja sezone će u timu sa Banovog brda igrati kao pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde.

Na početku nove sezone crveno-bijeli nisu računali na usluge mladog fudbalera, pa se tražio model po kojem će on napustiti klub. Odlučeno je da bude pozajmljen Čukaričkom u kojem će imati više prostora da igra, vrati se u takmičarski ritam i nametne za novu šansu u dresu aktuelnog srpskog šampiona.

Kabić je ponikao u Vojvodini i prošao je sve mlađe kategorije kluba, dok u prvom timu nije skrenuo pažnju na sebe. Bili su zainteresovani italijanski klubovi, ali je Kabić potpisao višegodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Ipak, nije se snašao pa je već posle šest mjeseci otišao na pozajmicu u Torino, gdje nije stigao ni da debituje. Italijanski tim ga nije otkupio od crveno-bijelih, a sada će u Čukaričkom probati da uđe u ritam.

"Još kad sam počeo sa seniorskim fudbalom, Čukarički mi se svidio kao klub, svidio mi se sistem funkcionisanja i filozofija forsiranja mladih igrača. Došao sam ovde sa dobrom ambicijom i sa željom da napredujem, da pomognem klubu da izbori Evropu. Kad god sam ovdje dolazio, posebno ranije sa Vojvodinom, uvek su ovdje bili vrlo teški i neizvjesni mečevi. Iskreno, baš sam se uželio fudbala, raduje me svaki minut koji ću dobiti na terenu. Nisam se naigrao prošle godine, bio sam na pozajmici u Torinu, sa ove distance možda je to u ovom trenutku preveliki korak za mene, ali bilo je prelijepo iskustvo. U Čukaričkom poznajem gotovo 90 odsto igrača od ranije, neće biti nikakvih problema sa uklapanjem", rekao je Kabić za zvanični sajt kluba nakon što je završio sve detalje oko pozajmice.

Kabić je za šest mjeseci u Crvenoj zvezdi odigrao tek šest mečeva - 120 minuta upisao je u Kupu Srbije, 37 minuta na tri utakmice Superlige, a 12 minuta u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona protiv Mančester sitija. Na početku nove sezone Zvezda ga nije licencirala za Superligu.