Fudbal

RASPAD SISTEMA U BAJERNU: "Puca" svlačionica, novi trener precrtao 13 fudbalera

Autor Milutin Vujičić

Bajern će izgledati potpuno drugačije naredne sezone nego što smo navikli.

Izvor: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Bajern je odlučio da ovog ljeta napravi pravu rekonstrukciju, ali je zapravo za sada samo "nagomilao" još igrača. Tako su stigli Mikael Oliz (Kristal palas), Žoao Paljinja (Fulam), Hiroki Ito (Štutgart), vratili su i Josipa Stanišića, blizu su dogovora oko dolaska njegovog saigrača iz Bajera Džonatana Taa, pa se broj igrača u rosteru još dramatično popeo.

Imaće jako težak posao novi trener Vensan Kompani da ih sve uklopi, dok su krenule opstrukcije i prije nego što ih je vodio na prvoj zvaničnoj utakmici. Kako piše njemački tabloid "Bild", nijedan od petorice igrača koji su stigli u Bajern ne mogu da dobiju status "svjetske zvijezde", ali da ih bez obzira na to Kompani planira u startnoj postavi. To je već naljutilo starosedioce, pa tako njihova svlačionica "puca po šavovima".

Posla katastrofalne sezone, kada nije osvojen niti jedan trofej, Bajern je odlučio da napravi velike promjene, ali zbog ogromnih plata koje imaju zvijezde nešto slabijeg učinka - za sada ne mogu da ih prodaju. Posebno je problematično što cijela Evropa zna njihovu situaciju i zato su sigurni da će morati da spuste cijenu.

Na popisu koji je objavio "Bild", verovali ili ne nalazi se čak 13 fudbalera, odnosno svi nabrojani imaju dozvolu kluba da ovog ljeta promene sredinu. Pogledajte ko je na spisku:

  • Odbrana: Mathejs de Liht, Erik Dajer, Kim Min Džae, Dajot Upamekano, Nusair Mazraui, Saša Boj, Ajfonso Dejvis
  • Vezni: Leon Gorecka, Džošua Kimih, Konrad Lajmer
  • Napad: Kingsli Koman, Serž Gnabri i Brajan Saragosa

Vidjećemo da li će Bajern uspjeti u svojoj nameri i da li će se ikoga od ovih igrača riješiti prije nego što počne nova sezona.