Fudbal

PERIŠIĆ NASTAVLJA SERIJU GOLOVA, BUDUĆNOST BOLJA OD PETROVCA

Autor Balša Janković

Pet dana nakon što su se protiv CSKA 1948 u produžecima oprostili od Lige konferencije, "plavo-bijeli" su novu sezonu Meridianbet Prve crnogorske lige otvorili pobjedom - u jednom od derbija protiv Petrovca (2:1).

Izvor: MONDO/ BALŠA JANKOVIĆ

Budućnost je zaboravila bolni oproštaj od Evrope, ali je njen talenat Vladimir Perišić nastavio sa sjajnom formom...

Dva rivala odigrala su za crnogorske uslove dobar meč na "DG areni", a već prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko lijepih akcija i šansi.

Za Petrovac su pokušali Adnan Bašić i Rodrigo Faust, na drugij strani Ivan Bojović je imao veliki šansu, a prijetio je i Miloš Brnović, da bi se u 32. minutu zatresla mreža.

Budućnost je povela, a strijelac je bio Perišić - njegov treći gol ovog ljeta nakon što je tresao mreže Mališeve i CSKA 1948 u Evropi.

Sjajni mladi Andrija Bulatović je majstorski otvorio na stranu za Igora Ivanovića, a iskusni ofanzivac "plavo-bijelih" je pronašao Perišića za 1:0.

U nastavku je Perišić pogodio i stativu, Petrovac je pokušavao da se vrati, a onda je stigao novi gol domaćina...

Ognjen Gašević je ubacio iz kornera, golman gostiju Marko Kordić slabo reagovao i umjesto da izbaci loptu pogodio je Iliju Serikova u glavu, nakon čega se zatresla mreža (2:0).

Bio je to 77. minut i prvi gol ruskog štopera za Budućnost.

I kada je izgledalo da je meč riješen, Petrovac je oživio - samo tri minuta kasnije nakon gužve u petercu podgoričkog tima najbolje se snašao i Dejan Boljević (2:1).

Kapiten Petrovca mogao je sudijskoj nadoknadi da donese svom i timu bod, kada je majstorski uhavtio volej, ali je lopta, ipak, otišla preko gola.