Fudbal

ODJEKNULA NAJVEĆA BOMBA OVOG LJETA: Sitijeva zvijezda pobjegla od Gvardiole, za 96 miliona eura!

Autor Dragan Šutvić

Mančester siti ostaje bez važnog igrača pošto je Hulijan Alvarez spakovao kofere za Španiju.

Izvor: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Jedan od najboljih fudbalera Mančester sitija Hulijan Alvarez tražio je ovog ljeta da napusti klub i njemu će trener Pep Gvardiola, kao i svima drugima koji su nezadovoljni, ispuniti želju. Pričalo se da bi Alvarez mogao najprije u Pari Sen Žermen, međutim ipak je sada najbliži prelasku u Atletiko Madrid, kod svog zemljaka "Čola" Simeonea!

Kako prenosi italijanski "insajder" Fabricio Romano, Siti je prihvatio ponudu tešku 95 miliona evra i sada je ostalo još samo da se dogovore sitnice oko njegovog ugovora, što ne bi trebalo da predstavlja problem. Atletiko Madrid je voljan da plati 75 miliona eura za Alvareza, odnosno još 20 miliona kroz razne bonuse poput broja golova, utakmica i osvojenih trofeja, koji ne bi trebalo da budu "nemoguća misija".

Prethodno je Alvarez "digao glas" zbog male minutaže koju je imao tokom prethodnog proljeća, kao i zbog činjenice da je njegova djevojka nesrećna u Engleskoj, očekivano zbog vremenskih uslova koji rijetko kada odgovaraju Južnoamerikancima. Zato je razgovarao sa Gvardiolom i objasnio mu da želi da ide, a u pravo vrijeme je stigla ponuda iz "obećane" Španije.

Nije naravno Alvarez prvi koji se naljutio na Gvardiolu, nije prvi koji je smatrao da treba više da igra, pa su tako u skorije vrijeme iz Sitija odlazili Kol Palmer i Žoao Kanselo. I tu ne postoji problem, Gvardiola nikad ne zadržava nezadovoljne.

Alvarez je u zimu 2022. godine došao u Siti za oko 22 miliona eura iz River Plejta i do sada je odigrao 103 utakmice za klub. Postigao je 36 golova i zabilježio 18 asistencija, dok je učestvovao i u osvajanju Lige šampiona. Ipak, u završnici prošle sezone uglavnom je sjedio na klupi i tada je prelomio da želi da napusti Mančester siti. Tada je Gvardiola sve rjeđe koristio Alvareza i Holanda zajedno na terenu, posebno kada se vratio Kevin de Brujne, pa je i njemu opala minutaža.