Fudbal

FSCG NIJE DOBIO POZIVNICU ZA OTVARANJE ZAPADNE TRIBINE KRAJ BISTRICE

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Otvaranju su prisustvovali predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, predsjednik lokalnog parlamenta, Nemanja Vuković, čelnici Sutjeske, ali nije bilo predstavnika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Rekonstruisana zapadna tribina Gradskog stadiona u Nikšiću otvorena je u nedjelju uoči utakmice prvog kola MeridianBet 1. CFL u kojoj su se sastali Sutjeska i Dečić AdmiralBet.

Otvaranju su prisustvovali predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, predsjednik lokalnog parlamenta, Nemanja Vuković, čelnici Sutjeske, ali nije bilo predstavnika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), pišu Vijesti.

Iz FSCG su na zvaničnom sajtu saopštili da nisu dobili pozivnicu za ovaj događaj.

"Svečanom otvaranju tribine nisu prisustvovali predstavnici Fudbalskog saveza uslijed izostanka pozivnice od strane FK Sutjeska i Opštine Nikšić", navodi se na sajtu Saveza.

Iz FSCG su saopštili i da prilikom otvaranja nije navedeno da je Savez, za potrebe realizacije ovog projekta, izdvojio 1.5 miliona eura kao i sredstva neophodna za izradu glavnog projekta.

"Moderna tribina kapaciteta 3.200 mjesta, koja je rekonstruisana na inicijativu Fudbalskog saveza Crne Gore, pruža optimalne uslove za gledaoce, predstavnike medija i televizijske ekipe zadužene za prenos utakmica. Realizacijom ovog projekta značajno je unaprijeđen fudbalski ambijent u Nikšiću i obezbijeđni uslovi za odigravanje međunarodnih utakmica na Gradskom stadionu, što će biti od izuzetnog značaja u narednim godinama. Za potrebe realizacije ovog projekta Fudbalski savez Crne Gore, što nije navedeno prilikom otvaranja, izdvojio je 1.5 miliona eura kao i sredstva neophodna za izradu glavnog projekta. Projekat je realizovan u partnerstvu sa Upravom za javne radove i Opštinom Nikšić", kazali su iz Saveza.