Fudbal

PERIŠIĆ: Stadion pod Goricom za sve nas koji smo odrasli u Podgorici nešto je posebno - prazan ili pun

Autor Milica Mrvaljević

Ciljevi Budućnosti u novoj sezoni su jasni.

Izvor: MONDO/ Teodora Orlandić

Malo je, naime, nedostajalo da se "plavi" plasiraju u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, protiv bugarskog CSKA 1948 presudile su nijanse...

"Mislim da smo zaslužili da prođemo dalje, ali presudila je naša jedna greška, koju je protivnik kaznio”, kaže Vladimir Perišić, strijelac gola u remiju sa Bugarima na DG areni (1:1) u revanšu 2. kola.

Nakon poraza u Bugarskoj 1:0 Budućnost je sve anulirala u regularnom toku revanša, otišlo se u produžetke, mirisalo je i na penale - gdje bi Podgoričani sigurno imali dobru šansu, zbog vrhunskog kvaliteta i forme golmana Milana Mijatovića.

Ipak, u finišu prvog produžetka CSKA je izjednačio, i sačuvao remi - a Budućnosti nije preostalo ništa drugo nego da se okrene domaćem prvenstvu, gdje je po običaju favorit za titulu.

“Moramo da budemo zadovoljni prikazanom igrom, jer smo nadigrali kvalitetnog protivnika i sveli ga na polušanse iz kojih je bio bezopasan. Evropu moramo da zaboravimo, ali pristup, odnos i igru treba da zadržimo”.

Prvi ispit u novoj sezoni Meridianbet 1. CFL je sjutra, a rival je Petrovac (20 h), na DG areni, gdje su "plavi" prinudni domaćini zbog sprženog travnjaka stadiona pod Goricom.

“Žao mi je što nećemo igrati na našem stadionu, jer je stadion pod Goricom za sve nas koji smo odrasli u Podgorici nešto posebno - prazan ili pun. Ali šta je - tu je. Petrovac se pojačao, namučio nas je i prošle sezone u svakoj utakmici, tako da nas čeka težak protivnik. Zbog svega toga, treba da imamo dodatni motiv, damo sve od sebe i otvorimo prvenstvo pobjedom”, poručuje Perišić za klupski sajt.

Ciljevi Budućnosti u novoj sezoni su jasni.

“Uvijek su najveći, to je dupla kruna. Pred nama je neizvjesno prvenstvo, sa mnogo iznenađenja, tako je i počelo, zato u svakom trenutku moramo da budemo na maksimumu”, rekao je Vladimir Perišić, koji je postigao dva gola na četiri evropska meča - oba puta je ušao sa klupe.

“Golovi mi znače, baš kao i svakom napadaču, jer je to naš posao. Protiv Mališeve je pogodak imao uticaja, a protiv CSKA 1948 se ispostavilo kao da nema. Iznad svega mi je uspjeh Budućnosti. Najbitnije je da ekipa pobjeđuje i osvaja bodove, tako da protiv Petrovca neka ga postigne ko god može, samo da osvojimo tri boda”, jasan je 19-godišnji centarfor.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt