Fudbal

UEFA DVA PUTA IZVLAČI PROTIVNIKA PARTIZANU: Crno-bijeli danas saznaju rivala za grupnu fazu!

Autor Dušan Ninković

Crno-bijeli će morati da pobede barem jedan dvomeč ovog ljeta da bi se tokom jeseni i zime u Humskoj igrala Evropa.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Partizan nije dobro počeo kvalifikacije u Evropi ovog ljeta, ali će za popravljanje utiska imati čak dvije šanse - prva je dvomeč protiv Lugana iz Švajcarske, a od ishoda tih duela zavisi da li će tim Aleksandra Stanojević igrati poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope ili za Konferencijsku ligu. U kojem god takmičenju da crno-bijeli završe, danas će saznati rivala.

Kuglica u kojoj je Partizan dva puta će se naći na žrijebu. UEFA će prvo uzvlačiti pobijednika dvomeča Partizan - Lugano i tom timu dodijeliti rivala u četvrtom kolu kvalifikacija za igu Evrope, a zatim će poraženi u dvomeču dobiti rivala u poslednjem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Pre samog žreba skraćen je izbor potencijalnih protivnika za tim iz Humske.

Djeluje da je Partizan lakše prošao u kvalifikacijama za Ligu Evrope i da bi mogao da bude na korak od tog takmičenja ukoliko savlada Lugano. Bešiktaš je rival za izbjegavanje, Jagelonija ili Bode Glimt nisu po meri, ali su zato preostala dva para idealna da se crno-beli domognu grupne faze.

Na listi potencijalnih rivala nalaze se: Bešiktaš (Turska), pobednici dvomeča Dinamo Minsk (Belorusija) – Linkoln (Gibraltar), Petrokub (Moldavija) – TNS (Vels), te gubitnik para Jagelonija (Poljska) – Bode Glimt (Norveška) kao deo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ukoliko srpski predstavnik ispadne od švajcarskog tima, mogao bi da naleti na daleko kvalitetnijeg rivala nego što su predstavnici Belorusije i Moldavije. Već se zna da bi rival crno-bijelima mogao da bude Betis, koji od poslednjeg kola počinje kvalifikacije, a ništa povoljniji rivali ne bi bili ni AEK ili Gent.

Na skraćenoj listi potencijalni rivala nalaze se pobjednici dvomeča trećeg kola: Silkeborg (Danska) - Gent (Belgija), Makabi Petah Tikva (Izrael) – Kluž (Rumunija), Noa (Jermenija) – AEK (Grčka) i Betis (Španija), koji je direktno u završnom kolu kvalifikacija.

Prvi žrijeb koji zanima navijače Partizana na programu je u 13:00 časova, a drugi sat vremena kasnije. Mečevi Partizana i Lugana igraju se 8. i 15. avgusta, a prvi susret je na stadionu u Humskoj.