Fudbal

EVROPSKI SNOVI SRUŠENI U PRODUŽECIMA

Autor Balša Janković

Ništa od evropskog het-trika za crnogorske klubove, a bio je blizu takav rasplet...

Izvor: MONDO

Budućnost je bila na pravom putu da sruši CSKA 1948, nakon novog evropskog gola Vladimir Perišića izbrisala je poraz iz Sofije, ali snovi su se srušili u produžecima.

Večeras na "DG areni", Budućnost - CSKA 1948 1:1, prvi meč 0:1.

Od starta utakmice "plavo-bijeli" su željeli gol koji bi im otvorio vrata preokreta, a u prvom poluvremenu najopasniji je bio Milan Vukotić sjajnim udarcima sa distance - nakon jednog je pogodio i prečku.

Ipak, prave stvari su stigle u drugom dijelu ulaskom Perišića... Igrao se 65. minut kada je Vukotić uputio još jednu bombu, golman Petar Marinov je odbio loptu, a sve je pratio Perišić i spretno je glavom zatresao mrežu.

Meč je nakon toga otišao u produžetke, očekivala se možda i malo hrabrija Budućnost u dodatnih 30 minuta, a onda je kazna stigla nakon greške...

Ognjen Gašević se spetljao (ili okliznuo) na svojoj polovini, sve je iskoristio Jevgenij Serdjuk i u 102. minutu zatresao mrežu i večeras odličnog Milana Mijatovića.

Budućnost nije uspjela, ali nije ni razočarala protiv kluba iz mnogo jače lige nego što je crnogorska. Do narednog ljeta i novih evropskih avantura.