Fudbal

BRNOVIĆ: SUVIŠNO JE PRIČATI ŠTA BI NAM ZNAČILO DA IGRAMO PRED PUNIM TRIBINAMA POD GORICOM

Autor Balša Janković Izvor CdM

U odnosu na duel sa timom sa Kosova minus će biti što ne može da se igra na stadionu pod Goricom zbog užasnog stanja terena, već će Budućnost biti domaćin pred maksimum 1.500 navijača na “DG areni”.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Prije dvije sedmice, Budućnost je dočekala Mališevu nakon poraza 1:0 u prvom meču, slavila 3:0 i domogla se 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Istovjetan izazov i sjutra čeka “plave”, ovog puta u duelu sa CSKA 1948, protiv kojeg su u Sofiji pokazali da mogu da igraju, pogotovo u 2. poluvremenu.

U odnosu na duel sa timom sa Kosova minus će biti što ne može da se igra na stadionu pod Goricom zbog užasnog stanja terena, već će Budućnost biti domaćin pred maksimum 1.500 navijača na “DG areni”.

“Sreća je što se sve to oko suspenzije stadiona pod Goricom brzo izdešavalo i nismo imali vremena da razmišljamo o tome. Iluzorno je pričati koliko bi nam značilo da igramo pod Goricom pred punim tribinama, ali prihvatili smo oduku UEFA“, rekao je Ivan Brnović.

Trener “plavih” je ubijeđen da minus može da se nadoknadi.

“Pred prvu utakmicu imate neizvjesnost, jer ne znate kakav je protivnik, a onda u direktnom odmjeravanju snaga vidite pravu sliku. CSKA nije bauk, možemo sa njim da igramo”.

Igrači žele što prije da nadoknade minus, Brnović traži smireniji pristup.

“Moramo da imamo balans između agresivnosti, strpljenja i mudrosti. Nemoguće je agresivnost i visoki presing držati 90 minuta, ali nećemo ni biti strpljivi svih 90 minuta. Kako vrijeme bude odmicalo, u zavisnosti od rezultata i mi ćemo se ponašati. Ako primimo gol, moramo da znamo da nije gotovo, da imamo i 2. poluvrijeme, da možemo da se vratimo. Pokazali smo karakter i mentalitet i da smo tim koji može da se vrati u meč i preokrene stvari u svoju korist”, naglasio je šef struke.

Budućnost će u odnosu na prvi meč biti jača za ruskog štopera, Ilju Serikova.

“Sa Serikovim ćemo dobiti dodatnu brzinu, agresivnost koja nam je jako bitna u ovakvim mečevima kada moramo da spriječimo tranziciju rivala”, zaključio je Brnović.

Budućnost i CSKA igraće sjutra od 21 sat.