Fudbal

PEKOVIĆ ŽELI SREĆU OSTALIM CRNOGORSKIM KLUBOVIMA U KVALIFIKACIJAMA

Autor Milica Mrvaljević

Fudbaleri Dečića sinoć su postali prva crnogorska ekipa, koja se plasirala u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Izvor: MN Press

Crnogorski šampion je u revanšu 2. kola, na Trening kampu FSCG odigrao 0:0 sa Dinamom iz Batumija, sačuvao prednost od dva gola iz prvog meča i ostvario istorijski rezultat.

"Jako bitna utakmica za nas, protiv kvalitetnog protivnika. Pokazali smo da možemo da igramo na ovakvom nivou. Bitno za nas kao ekipu, za momke, za samopouzdanje. Važan prolaz za klub, za Crnu Goru, pošlo nam je za rukom da prođemo u treće kolo što naravno želim i Budućnosti i Mornaru. Da naš fudbal podignemo na viši nivo", rekao je nakon meča trener Dečića, Milorad Peković.

Tuzani su odigrali dobru utakmicu, Dinamo je imao inicijativu, a tek u finišu meča stvorio ozbiljnije prilike. Domaćin je imao bolje šanse, Sekulović je dva puta pokušao da savlada golmana Dinama, Silvu, jednom je pogodio prečku.

"Znali smo važnost utakmice. Momci su u meč ušli maksimalno odgovorno, maksimalno disciplinovano, što uvijek želimo od njih. U prvom poluvremenu smo bili pod pritiskom, ali nas ništa nije poljuljalo. Kako je utakmica odmicala bili smo sigurniji. Mislim da smo zasluženo eliminisali dobru ekipu i plasirali se u treće kolo, što je velika stvar za nas."

Prolaskom dalje, Dečić je crnogorskom fudbalu donio dodatne bodove na Uefinoj listi.

"Bitno je da smo pokazali da možemo da igramo na ovom nivou - kompaktno, disciplinovano, odgovorno. Radili smo kao tim, to se vidjelo u ovom dvomeču, da smo sazreli kao ekipa, da smo naučili lekciju iz prethodnih utakmica, da smo bolji. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, da ćemo se što bolje odmoriti za narednog protivnika", poručio je Peković.

Naredni protivnik je Helsinki, koji je prije tri godine eliminisao Budućnost u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Od četvrtka ćemo da razmišljamo o Helsinkiju. Radi se o kvalitetnoj ekipi, a i protiv njih ćemo pokušati da pokažemo naš kvalitet", rekao je trener Dečića.

Prethodnih dana je u centru pažnje bio kvalitet terena na stadionu pod Goricom, zbog čega će Budućnost sjutra (21) protiv CSKA 1948 igrati na "DG areni". Dečić je utakmicu igrao na Trening kampu FSCG.

“Uslovi su takvi kakvi jesu, ne možemo protiv toga, kvalitet terena na stadionu trening kampa FSCG je bio dobar, vjetar nam je pravio probleme, ali situacija je takva. Jednostavno, ne tražimo alibi u uslovima, gdje god da igramo“, zaključio je Peković.