Fudbal

LOŠ TEREN POD GORICOM PRIMORAO DEČIĆ DA SAČEKA DINAMO BATUMI NA KAMPUSU FSCG

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Tuzani su promijenili lokaciju, za njih krucijalnog duela, vrlo važnog i za naš klupski fudbal, jer crnogorski tim ima dobru priliku da se prvi put nađe u trećem kolu najmlađeg klupskog evropskog takmičenja, koje je startovalo prije četiri ljeta.

Izvor: MN Press

Dečić Admiralbet - Dinamo Batumi, revanš 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, u utorak veče u 21 sat na glavnom terenu Kampa Fudbalskog saveza Crne Gore!

Tuzani su promijenili lokaciju, za njih krucijalnog duela, vrlo važnog i za naš klupski fudbal, jer crnogorski tim ima dobru priliku da se prvi put nađe u trećem kolu najmlađeg klupskog evropskog takmičenja, koje je startovalo prije četiri ljeta, pišu Vijesti.

Dečić je u prvom meču u Batumiju pobijedio prvaka Gruzije sa 2:0 i stekao realne šanse da se plasira u narednu rundu. Revanš je trebalo da se igra na stadionu pod Goricom, na kojem je prvak Crne Gore u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona nedavno igrao protiv velškog TNS-a, a koji su uoči evropskih duela i prijavio kao “domaći”, s obzirom na to da teren renoviranog stadiona u Tuzima još nije spreman za premijeru.

- Razlog ove promjene je stanje terena na stadionu pod Goricom - kaže predsjednik Dečića Palj Drešaj.

Travnjak na najvećoj crnogorskoj areni odavno nije bio u gorem stanju, a na njega je ovog ljeta osim Dečića igrala Budućnost (protiv Mališeve), a igraće i ponovo, u četvrtak veče protiv CSKA 1948.

- U samo tri dana teren na stadionu pod Goricom morao bi da se koristi šest puta. Naš trening, trening Dinamo Batumija, pa utakmica, a onda i trening Budućnosti, trening bugarske ekipe, pa utakmica. S obzirom na to u kakvom je trenutno stanju, možemo samo da zamislimo kako bi izgledao nakon tolikog opterećenja. Uz pomoć Fudbalskog saveza Crne Gore odlučili smo se da promijenimo lokaciju.

Dečić je na ovaj način pomogao i Budućnosti, koja u četvrtak juri zaostatak protiv CSKA 1948 (0:1), pa će sprženi travnjak na stadionu pod Goricom imati vremena da malo “prodiše”. Kapiten Budućnosti Petar Grbić kazao je prije dva dana da je “sramota” što teren glavne crnogorske arene izgleda tako.

Dečić je morao da dobije i posebnu dozvolu Uefe da bi utakmica 2. kola kvalifikacija mogla da se igra na Kampu FSCG.

- I UEFA nam je malo progledala kroz prste, tako da ćemo igrati na Kampu Saveza. Morali smo da se pomirimo sa manjom podrškom sa tribina, hiljadu ljudi će moći da gleda utakmicu, vjerujem da će uprkos tome ambijent biti dobar i da će nam navijači pomoći u vrlo važnoj utakmici. Iako imamo sjajan rezultat iz prve utakmice, daleko od toga da je sve riješeno, Dinamo je odličan tim - zaključio je Drešaj.

Revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija igra i Mornar, i to u srijedu protiv Radničkog iz Kragujevca na “DG areni”. Barani, baš kao i Budućnost protiv CSKA 1948, jure gol zaostatka iz prve utakmice.