Fudbal

Skandal na Olimpijskim igrama, opljačkan legendarni as: Ušao u taksi i ostao bez 500.000 eura!

Autor Nemanja Stanojčić

Bivši brazilski fudbaler Ziko opljačkan je na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: VANDERLEI ALMEIDA / AFP / Profimedia

Olimpijske igre u Parizu nisu još uvijek zvanično ni otvorene, a svakodnevno stižu informacije o problemima, haosu, zatvaranju djelova grada i slično. Sada je stigla još jedna loša vijest, čuveni brazilski fudbaler Ziko (71) opljačkan je u francuskoj prijestonici!

On je došao tamo na poziv brazilske olimpijske selekcije i da bude jedan od ljudi kao predstavnik ambasade. Umjesto toga neće ovo pamtiti po dobrom, pošto mu je ukradena akt tašna u kojoj su se nalazile stvari koje vrede oko 500.000 eura prenosi tamošnji list "Le Parizijen".

"Došao je u Pariz na poziv delegacije Brazila i doživio je neprijatno iznenađenje. Došao je taksijem u hotel koji se nalazi u 19. arondismanu i shvatio da je opljačkan. Stavio je aktovku na zadnje sjedište taksija i u njoj se nalazio 'Roleks sat', novac, dijamantski prsten.. Jedna osoba tada je prišla taksisti i odvukla pažnju, dok je druga osoba to iskoristila i izvršila krađu. Niko nije ništa primetio u tom momentu. Istraga je pokrenuta kako bi se našli počinioci", navodi se u tekstu.

Ziko je fudbalsku karijeru počeo u lokalnom Flamengu i tamo je igrao 12 godina i odatle je došao u Udineze i posle dvije godine vratio se u Flamengo, a karijeru je završio u japanskoj Kašimi gdje trenutno radi kao savjetnik. Upravo je u tom klubu započeo i trenersku karijeru, a vodio je i reprezentacije Japana i Irana, kao i Fenerbahče, CSKA Moskvu, Olimpijakos...