Fudbal

BRNOVIĆ: POKAZALI SMO KARAKTER

Autor Balša Janković

"Imamo aktivan rezultat, to smo priželjkivali. Ipak, izgubili smo i to nije dobro iako je meč bio ravnopravan", poručio je Ivan Brnović, trener Budućnosti.

Izvor: MONDO/ BALŠA JANKOVIĆ

Budućnost će još jednom u revanšu pred svojim navijačima juriti minus jedan, "plavo-bijelima" će trebali novo pravo veče pod Goricom kako bi nastavila evropske snove...

Baš kao i protiv Mališeve, najtrofejniji crnogorski klub je u prvom meču poražen sa 1:0 - sada u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije od CSKA 1948 u Sofiji.

"Imamo aktivan rezultat, to smo priželjkivali. Ipak, izgubili smo i to nije dobro iako je meč bio ravnopravan", poručio je Ivan Brnović, trener Budućnosti.

Budućnost je odigrala slabo prvo poluvrijeme, u drugom je pokazala da može da igra protiv rivala iz Sofije.

"CSKA je u prvom poluvremenu imao više od igre i posjed, mi smo bili daleko od gola, a primili smo gol iz tranzicije gdje smo znali da su najopasniji i to nas kopka. Vratili smo se u nastavku ozbiljnom i ofanzivnom igrom, pokazali smo karakter, bili bliži golu, mada je protivnik imao stopostotnu šansu kada je Mijatović sjajno intervenisao. Sve u svemu, možemo s optimizmom da dočekamo revanš i mislim da su šanse realne", dodao je Brnović.

Kaže da su "plavo-bijeli" propustili šansu da se iz Sofije vrate neporaženi.

"U prvom poluvremenu smo djelovali dobro taktički, a u drugo smo izašli otvorenijeg garda, čuvali smo loptu i bilo je situacija gdje smo mogli bolje da reagujemo i budemo prisebniji u završnici. Ali momci su pokazali karakter, vidjeli su da mogu ravnopravno da se nose sa CSKA 1948, atmosfera u Podgorici će sigurno biti vatrena i imamo šest dana da se pripremimo".

U revanšu će njegovi igrači morati da napadaju, a CSKA 1948 je pokazao koliko je opasan iz kontranapada.

"Moraćemo da napadamo, ali kontrolisano, da spriječimo njihovu tranziciju nakon što izgubimo loptu. Naivno smo primili gol, ali poslije svega viđenog sam zadovoljan igrom, ne i rezultatom. Možemo da se ispravimo u Podgorici", zaključio je Brnović.

Možda ce vas zanimati