Fudbal

Dogovoren najveći transfer u istoriji Zvezde: Više od 10 miliona eura za Milsona, stiže na Marakanu!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je dogovorila transfer Felisija Milsona iz Makabija Tel Aviva.

Izvor: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Crvena zvezda je dogovorila transfer Felisija Milsona i fudbaler iz Angole će postati najskuplji u istoriji crveno-bijelih! Kao što se već najavljivalo prethodnih dana, Crvena zvezda je ponudila šest miliona eura za Milsona i još 15 odsto od idućeg transfera, što će ga zbog upravo pomenutim procentima učiniti i skupljim od In Boma Hvanga prethodnog ljeta.

Prema informacijama iz Rusije, klubovi iz njihove Premijer lige odustali su od trke za Milsonov potpis jer je bio preskup, tako da je Makabi na kraju prihvatio najveću ponudu na stolu. Očekuje se da će već danas Milson doputovati u Beograd i trebalo bi da nakon ljekarskih pregleda potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom. I tu su se već pojavile informacije da mu sleduje 4,5 miliona eura po slovu ugovora, a samo se ostaje da se čuje da li je na tri ili četiri godine.

Dakle, kada se sve sabere, čitav "paket" za Milsona će iznositi 10,5 miliona eura, što je najveći novac koji je Crvena zvezda uložila u neko pojačanje. Vidjećemo da li će fudbaler Makabija biti baš ta "bomba" koju je Vladan Milojević tražio za Ligu šampiona, posebno nakon odlaska Bukarija i suspendovanja Olajinke.

Milson (24) je inače rođen u Luandi, a prije punoljetstva preselio se u Portugal gdje je nastavio svoj fudbalski razvoj. Igrao je za Lekseš, Maritimo i razvojni tim tog kluba, a zatim za Nižnji Novgorod, Ankaraguču i Makabi u kojem je proveo prethodnu sezonu. Na 40 mečeva u dresu tima iz Izraela Felisio Milson upisao je sedam golova i 12 asistencija, a bio je jedan od najboljih pojedinaca u timu koji je tokom ljeta preuzeo srpski trener Žarko Lazetić.

Njegov aktuelni ugovor ističe 2026. godine, čak ima i opciju produžetka na još jednu sezonu, tako da je jasno zašto ga Makabi ne pušta tako lako. Osim što igra po lijevoj strani, Milson može da se snađe i na mjestu iza špica, kao i napadač.

Podsjetimo, Crvena zvezda u ovom trenutku pregovara i oko Timija Maksa Elšnika iz Olimpije za koga je ponudila dva miliona eura. Transfer ovog fudbalera Olimpije trenutno stoji zbog zavrzlame sa njegovim ugovorom, jer čitav novac od transfera pripada Milanu Mandariću, ali postoje sitnice koje govore da bi uskoro sve trebalo da bude riješeno.