Fudbal

ŠOK - GUDELJ ZAVRŠIO KARIJERU: Dva puta zamalo umro na terenu, morao da se povuče!

Autor Nikola Lalović

Dragiša Gudelj se više neće baviti fudbalom!

Izvor: Twitter/CordobaCF_ofi/printscreen

Srpski fudbaler Dragiša Gudelj završio je karijeru! Ovaj 26-godišnj lijevi bek nije želio više da rizikuje život pošto je u nekoliko navrata doživio da je kolabirao na terenu i da je bio na ivici smrti. Brat Nemanje Gudelja je zato riješio da okači kopačke o klin. 

Dragiša Gudelj rođen je u Bredi gdje je njegov otac tada igrao fudbal i ponikao je u mlađim kategorijama Ajaksa. Bio je član omladinskih selekcija Srbije, a pošto nije dobio šansu u prvom timu "kopljanika" prešao je u Švajcarski Velen, pa u Vitoriju Gimaraeš, B tim Kadiza i na kraju je najveći trag ostavio u Kordobi za koju je igrao poslednje dvije sezone.

Prvi put je imao srčani zastoj na terenu 2023. godine kada je u martu u meču sa Ferolom pao i doživio srčani zastoj. Na kraju je bio i klinički mrtav, ali je sjajna i brza intervencija ljekara uspjela da ga ostavi u životu. Taman se vratio na teren, a onda je u decembru 2023. Tada se to desilo na meču sa Meliljom. 

Sada je u emotivnom snimku u suzama objasnio da mora da se odrekne fudbala jer mu zdravstveno stanje ne dozvoljava da nastavi da se bavi sportom. Zahvalio se navijačima svih klubova za koje je nastupao i istakao da od ove sezone više neće biti na terenu.

Njegov otac Nebojša je iz Trebinja i igrao je kao i Dragiša kao lijevi bek. Počeo je karijeru u Leotaru, zatim je igrao tri godine u Partizanu od 1991. do 1994. godine pa je prešao u Španiju. Tu je nastupao za Logronjes i Leganjes, pa zatim godinama za NAC Bredu. Odatle je otišao i odigrao sezonu u Sparti iz Roterdama, da bi posle dvije godine bio trener Brede.