Fudbal

PRVA I VELIKA POBJEDA DEČIĆA U EVROPI

Autor Vasilisa Grgurević

Plaćao je ceh Dečić neiskustvu na evropskoj pozornici, ali Tuzani su naučili lekciju.

Izvor: MONDO/Anja Rašović

Demonstritrali su znanje u Gruziji i to protiv Dinama u Batumiju gdje su slavili istorijski, prvi trijumf na međunarodnoj pozornici. U drugom krugu kvalifikacija za Ligu konfrencija, Dečić Admiral Bet je dobio prvaka Gruzije sa 2:0.

Odigrali su Tuzani strpljivo, prepustili su inicijativu domaćoj ekipi, opipavali puls i tražili slabe tačke. I pronašli su ih...

Od 37. minuta i prvog izlaska naprijed izabranici Milorada Pekovića su stvorili četiri opasne situacije, naročito dobru je kreirao Stefan Milić, koji je u finišu poluvremena od svog kaznenog prostora osvojio teren i sjajno ubacio na Vuka Strikovića, ali je napadač Tuzana odlučio da sa 14 metara šutira iz prve i pogodio je štopera Dinama.

U nastavku opsada gola Dečića, par sjajnih šansi glavom otišle su tik pored stative, a onda prvi izlazak naprijed Dečića u drugom poluvremenu i pogodak - Luka Malešević je poveo prvi napad po lijevoj stani i ubacio, a rezervista Ilir Camaj prvi dodir sa loptom je pretvorio u zlato. Skočio je između dvojice štopera i sa 12 metara nebranjivo matirao portugaskog golmana Rikarda Silvu.

Camaj je u igru ušao u 61. minutu, a minut kasnije pogodio!

Domaći igrači se još nisu oporavili od šoka kada je sijevnula kontra po desnoj strani, a akciju Kajevića i Argentinca Iana Puleja je Striković efektno završio sa peterca.

Tuzani revanš igraju 30. jula od 21 sat pod Goricom, gdje imaju istorijsku priliku da se domognu trećeg kruga i utakmica sa HJK Helsinkijem.