Fudbal

KAKVO LUDILO! VAR posle DVA SATA poništio gol Argentine! Nezapamćene scene prvog dana OI u Parizu!

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Nevjerovatne scene prvog dana na OI u Parizu! Fubalske reprezentacije Argentine i Maroka sastale su se u okviru prve runde i tek posle četiri sata i 12 minuta odlučen je pobjednik.

Izvor: Frederic Chambert / imago sportfotodienst / Profimedia

To je Maroko koji je slavio 2:1, ali je uzbudljiv meč pao u sijenku haosa nakon nesuđenog gola Argentinaca u 16. minutu nadoknade vremena. VAR sudije su nakon prekida meča od skoro dva sata, poništile gol Argentinaca koji je postigao Kristijan Medina u 90+16. minutu, za 2:2.

Sudija je malo prije toga vratio igrače na teren iz svlačionica gdje ih je poslao zbog nemogućnsoti da se meč završi jer su navijači Maroka gađali Argentince svim i svačim, a bilo je i uletanja na teren. U takvim okolnostima utakmica nije mogla biti završena.

Rezultat 2:2 je tada ostao na snazi, jer su i VAR sudije bile u prekidu rada. Zvanični spiker je u međuvremenu saopštio navijačima da napuste tribine.

Tek kada se situacija primirila, dakle dva sata posle gola Argentine, u VAR sobi je pregledana situacija kod gola Argentinaca i "zamrznuti" snimak je objavljen i na ekranu stadiona da svi vide. Utvrđeno je da je strijelac gola Medina bio u ofsajdu (minimalnom, centimetri odlučili) u momentu kada se aktivirao posle pogođene prečke saigrača.

Meč je potom nastavljen, igrači su izašli da odigraju poslednja tri minuta meča pri rezultatu 2:1 za Marokance koji su u preostalom vremenu uspjeli da sačuvaju mrežu i odnesu pobjedu. Argentina je inače branilac olimpijskog zlata.